390.20 Ft

359.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Cupra Leon: itt a 204 lóerős változat

10perc.hu
2021. 03. 20.

A SEAT új büszkeségét 1,4 literes TSI-benzinmotor hajtja, amelyhez egy 85 kilowattos villanymotor csatlakozik.

Jó hír azoknak, akik szeretik a spanyol temperamentumot négy keréken is. Immár 204 lóerővel, ötajtósként és kombikarosszériával egyaránt elérhető a Cupra Leon e-Hybrid, melyet eddig „csak” a 245 lóerős kivitelben lehetett megvásárolni. Ráadásul ezt a modellt nyugodtan nevezhetjük a márka villamosítási folyamatában a következő lépcsőfoknak.


Az autó számára elég 7 és fél másodperc arra, hogy állóhelyzetből százas tempóra érjen fel    Fotó: SEAT


A 204 lóerős Cupra Leon e-Hybridet egyébként egy 150 lóerős, azaz 110 kilowattos 1,4 literes TSI-benzinmotor hajtja, amelyhez egy 115 lóerős – 85 kilowattos – villanymotor csatlakozik, melyet egy 13 kilowattóra kapacitású lítiumion-akkumulátorcsomag táplál. A rendszer együttesen legfeljebb 350 newtonméter leadására képes.


Gyönyörű, minden igényt kielégít a műszerfala     Fotó: SEAT


A hatfokozatú DSG kettős tengelykapcsolós automatizált váltó zökkenőmentesen falja a fokozatokat, míg az autó számára elég 7 és fél másodperc arra, hogy állóhelyzetből százas tempóra érjen fel. A sebessége sem legyintésre méltó, ugyanis képes a 220-as végtempóra. Ha azért óvatosan bánunk a gázpedállal, akkor akár 63 kilométeres tisztán elektromos hatótávolságot is elérhetjük vele.

Főkép forrása:
SEAT

További cikkek