393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

A YouTube átalakítja a tartalommegosztást! Eltörli a történeteket és népszerűsíti a rövidfilmeket

10perc.hu
2023. 06. 02.
A YouTube átalakítja a tartalommegosztást! Eltörli a történeteket és népszerűsíti a rövidfilmeket

A felhasználók többé nem tudnak majd történeteket közzétenni, és a meglévő történetek automatikusan törlődnek hét nap után.

Eredetileg a YouTube 2017-ben mutatta be a történeteket, amelyek lehetővé tették az alkotók számára, hogy frissítéseket és kulisszatitkokat osszanak meg, ezáltal segítve csatornájuk népszerűségét. Azonban, ahogy a TheVerge is írta cikkében, azóta már kiderült, hogy ez a funkció nem érte el a várt sikert - korlátozott hozzáférés, kevés alkotó rendszeres használata és a YouTube kevés aktív népszerűsítése miatt.

A platform június 26-tól eltávolítja a történetek funkcióját. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók többé nem tudnak majd történeteket közzétenni, és a meglévő történetek automatikusan törlődnek hét nap után.

A YouTube arra ösztönzi az alkotókat, hogy inkább a közösségi bejegyzések és rövidfilmek platformjait használják a tartalom megosztására. Az alkotók szavazásokat, kvízeket, képeket és videókat is megoszthatnak közösségi bejegyzésként, amelyek megjelennek a csatornájuk oldalán.

A videómegosztó azon is dolgozik, hogy a rövid formátumú videók népszerűségét a TikTok versenytársába, a Shorts-ba terelje. A platform arra bátorítja a hagyományosan hosszabb videókat készítő alkotókat, hogy próbáljanak ki rövidebb tartalmakat is. Februárban bevezették a rövidfilmekből származó hirdetések bevételmegosztási lehetőségét az alkotókkal egy új bevételszerzési terv keretében.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek