EUR: 370,55 Ft
USD: 346,73 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,99 Ft
RON: 74,60 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

A Xiaomi pert nyert az Egyesült Államok ellen

Tech és tudomány
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: Xiaomi

Egy washingtoni bíróság döntése alapján a kínai vállalat lekerült az amerikai feketelistáról, ahova még Donald Trump sorolta utolsó elnöki intézkedései egyikeként.

Nem hiába lépett jogi útra még idén februárban a kínai Xiaomi, ugyanis a Techcrunch friss dokumentumokra hivatkozva bejelentette, hogy megnyerte a pert az amerikai kormány ellen, amely még Donald Trump utolsó elnöki napjaiban feketelistára tette a vállalatot. Akkor az amerikai védelmi minisztérium kínai katonai vállalattá minősítette a Xiaomit, és ha nincs a mostani bírósági döntés, akkor többek között a cég részvényeit kivezették volna az amerikai tőzsdéről.

A Xiaomi februárban pert indított, és a washingtoni bíróság hatályon kívül helyezte a védelmi minisztérium rendelkezését. A Xiaomi üdvözölte a döntést, ugyanakkor kínai vetélytársai közül a Huawei nem tudott lekerülni a feketelistáról, emiatt nem férhet hozzá az amerikai technológiákhoz, beszállítókhoz, így hatalmasat zuhant a cég által gyártott okostelefonok értékesítése világszerte.