395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

A Xiaomi pert nyert az Egyesült Államok ellen

10perc.hu
2021. 05. 26.

Egy washingtoni bíróság döntése alapján a kínai vállalat lekerült az amerikai feketelistáról, ahova még Donald Trump sorolta utolsó elnöki intézkedései egyikeként.

Nem hiába lépett jogi útra még idén februárban a kínai Xiaomi, ugyanis a Techcrunch friss dokumentumokra hivatkozva bejelentette, hogy megnyerte a pert az amerikai kormány ellen, amely még Donald Trump utolsó elnöki napjaiban feketelistára tette a vállalatot. Akkor az amerikai védelmi minisztérium kínai katonai vállalattá minősítette a Xiaomit, és ha nincs a mostani bírósági döntés, akkor többek között a cég részvényeit kivezették volna az amerikai tőzsdéről.

A Xiaomi februárban pert indított, és a washingtoni bíróság hatályon kívül helyezte a védelmi minisztérium rendelkezését. A Xiaomi üdvözölte a döntést, ugyanakkor kínai vetélytársai közül a Huawei nem tudott lekerülni a feketelistáról, emiatt nem férhet hozzá az amerikai technológiákhoz, beszállítókhoz, így hatalmasat zuhant a cég által gyártott okostelefonok értékesítése világszerte.

Főkép forrása:
Xiaomi

További cikkek