EUR: 371,06 Ft
USD: 344,40 Ft
CHF: 380,80 Ft
GBP: 431,74 Ft
RON: 74,74 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

A Veszprém lett a kupagyőztes!

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

A Bajnokok Ligájában is menetelő bakonyi sztárcsapat 28. alkalommal szerezte meg a Magyar Kupát története során.

A Telekom Veszprém nyerte meg a férfi kézilabda Magyar Kupát, mivel 28-26-ra nyert a legutóbbi győztes MOL-Pick Szeged ellen a szigetszentmiklósi négyes döntő utolsó mérkőzésén. Hazánk két élgárdája közül a Veszprém 37. alkalommal jutott kupadöntőbe, a hétszeres győztes Szeged pedig a 21. fináléját játszotta. A bronzérmet a Balatonfüred szerezte meg, miután a kisdöntőben nagy csata után hétméteresekkel győzte le 28-27-re a Veszprémi KKFT gárdáját.

David Davis a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, természetesen nagyon boldog, hiszen ez az első kupagyőzelme a Veszprém vezetőedzőjeként, és azzal a céllal érkeztek a négyes tornára, hogy visszahódítsák a trófeát.


A két hazai sztárcsapat hatalmas csatát vívott egymással a szigetszentmiklósi kupadöntőben   Fotó: MTI/Illyés Tibor


„Egy döntő mindig nagyon nehéz mérkőzés, különösen egy olyan ellenféllel szemben, mint a Szeged. Ma azonban jó teljesítményt nyújtottunk minden játékelemben, noha olykor voltak nehézségeink” – nyilatkozta a veszprémiek mestere.

Juan Carlos Pastor úgy vélekedett, hat a hat ellen jól védekeztek és jól játszottak, emberhátrányban azonban akadtak problémáik.

A második félidőben rendre a Veszprém vezetett két-három góllal, mi nem tudtuk belőni a ziccereinket és a hétmétereseket, így nem tudtunk egyenlíteni, hogy lehessen esélyünk a meccs végén. Ezen dőlt el a találkozó. Büszke vagyok a csapatomra, főleg azokra, akik sérülten is vállalták a játékot” – jelentette ki a szegediek vezetőedzője.