390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Végleg elment Darth Vader…

10perc.hu
2020. 11. 29.
Végleg elment Darth Vader…

A fekete nagyúr megformálója, Dave Prowse – akinek Csubakka szerepét is felkínálta George Lucas – 85 éves korában súlyos betegség után elhunyt.

Ki ne tudná, ki a filmvilág valahavolt egyik legnagyobb főgonosza? Az egyik legtöbb szavazatot valószínűleg a Star Wars legkorábbi trilógiájában szereplő Darth Vader nagyúrra szavaznának. A filmrajongók nagy bánatára, súlyos betegségét követően elhunyt 85 éves korában az a Dave Prowse, aki hatalmas termete miatt alakította az átállt, egykori jedit a filmvásznon.

Noha Prowse színészi pályafutása mintegy 50 évet ölel fel, egyszer sem kapott Darth Vaderhez hasonló szerepet. Sőt, mivel erőteljes, brit vidéki akcentusa nem tette megfelelővé arra, hogy a főgonosz leghíresebb mondatait elmondja, így szavaihoz a hangot James Earl Jones kölcsönözte.



Sokan nem tudták, hogy annyira tetszett George Lucasnak a felépítése, hogy nem csak Darth Vader, de Csubakka szerepét is felkínálta a 195 centi magas színésznek. Prowse inkább Darth Vadert választotta, mert szerinte az emberek mindig csak a rossz fiúkra emlékeznek.

Főkép forrása:
starwars.com

További cikkek