EUR: 370,55 Ft
USD: 346,73 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,99 Ft
RON: 74,60 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Vége a nagy Putyin-barátságnak? Moszkva barátságtalan országgá nyilvánította Magyarországot

Gazdasági hírek
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: Ria Novosztyi

Jevgenyij Staniszlavov, Oroszország budapesti nagykövete közölte, hogy Magyarország az oroszellenes szankciók jóváhagyása miatt került fel a fekete listára.

Oroszország hozzáadta Magyarországot is az úgynevezett „barátságtalan országok” listájához – írja az orosz állami hírügynökség információjára hivatkozva az Index.hu. A listát a háború kitörése után hozták létre, és a rajta szereplő országokkal szemben számos szankciót vezettek be az oroszok. Ezek közül az egyik legjelentősebb intézkedés az, hogy a listán szereplő országok kizárólag rubelben fizethetnek az orosz gázért.

Az Európai Uniót külön entitásként, már a kezdetek kezdetén is hozzáadták a listához, Magyarország azonban név szerint nem volt rajta. Most Jevgenyij Staniszlavov, Oroszország budapesti nagykövete a Ria Novosztyi kérdésére közölte, hogy Magyarország is felkerült a listára, az oroszellenes szankciók jóváhagyása miatt. A nagykövet ugyanakkor elismerte, a budapesti kormány egy „pragmatikus” álláspontot képvisel a háború kérdésében.