393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Vajon a koronavírusra fizetnek a biztosítók?

10perc.hu
2021. 11. 16.
Vajon a koronavírusra fizetnek a biztosítók?

A covid negyedik hulláma is elért bennünket, és a járvány hatására az életbiztosítások szerepe fontosabbá vált, mint előtte.

Magyarországon javában tombol a koronavírusjárvány negyedik hulláma, éppen ezért egyre többen érdeklődnek az iránt, hogy az életbiztosítások vajon a Covid esetén is fizetnek. A bankmonitor.hu szakértői segítségével utánajártunk annak, vajon fizet a biztosító a COVID fertőzésre is?

Nos, mindenkit meg tudunk nyugtatni, ugyanis a koronavírus nem szerepel az életbiztosítások kizárásai között, így a biztosítók koronavírus esetén is szolgáltatnak. A járványos fertőzések közül egyedül a HIV fertőzés az, ami a biztosítók kizárásai között szerepel. Viszont nem szerepel a koronavírus teszt a különböző csomagokban, így ezt a biztosítók nem fizetik.



Ugyanakkor nem árt tudni, hogy függetlenül a koronavírus járványtól, majdnem minden biztosítónál van várakozási idő, ami 2-6 hónap közötti időszak szokott lenni. Ez azt jelenti, hogy a szerződésben vállalt teljes szolgáltatási palettát csak a szerződéskötés után bizonyos idő elteltével nyújtja. A várakozási idő alatt a betegségekből eredő biztosítási igényeket nem térítik.

A kórházi napi térítésre, műtéti térítésre, illetve keresőképtelenségre szóló kiegészítő biztosítások esetében sincs korlátozás a Covid járvánnyal kapcsolatban, a szolgáltatások a szerződési feltételeknek megfelelően érvényben vannak, így fizetnek a koronavírus által okozott megbetegedésekre is.

Főkép forrása:
freepik.com
Címkék:
#Koronavírus

További cikkek