EUR: 380,60 Ft
USD: 351,33 Ft
CHF: 381,92 Ft
GBP: 433,01 Ft
RON: 76,92 Ft
RSD: 3,24 Ft

Mai névnap:

Vajon a koronavírusra fizetnek a biztosítók?

Életmód
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: freepik.com

A covid negyedik hulláma is elért bennünket, és a járvány hatására az életbiztosítások szerepe fontosabbá vált, mint előtte.

Magyarországon javában tombol a koronavírusjárvány negyedik hulláma, éppen ezért egyre többen érdeklődnek az iránt, hogy az életbiztosítások vajon a Covid esetén is fizetnek. A bankmonitor.hu szakértői segítségével utánajártunk annak, vajon fizet a biztosító a COVID fertőzésre is?

Nos, mindenkit meg tudunk nyugtatni, ugyanis a koronavírus nem szerepel az életbiztosítások kizárásai között, így a biztosítók koronavírus esetén is szolgáltatnak. A járványos fertőzések közül egyedül a HIV fertőzés az, ami a biztosítók kizárásai között szerepel. Viszont nem szerepel a koronavírus teszt a különböző csomagokban, így ezt a biztosítók nem fizetik.


A koronavírus nem szerepel az életbiztosítások kizárásai között, így a biztosítók covid esetén is szolgáltatnak    Fotó: freepik.com


Ugyanakkor nem árt tudni, hogy függetlenül a koronavírus járványtól, majdnem minden biztosítónál van várakozási idő, ami 2-6 hónap közötti időszak szokott lenni. Ez azt jelenti, hogy a szerződésben vállalt teljes szolgáltatási palettát csak a szerződéskötés után bizonyos idő elteltével nyújtja. A várakozási idő alatt a betegségekből eredő biztosítási igényeket nem térítik.

A kórházi napi térítésre, műtéti térítésre, illetve keresőképtelenségre szóló kiegészítő biztosítások esetében sincs korlátozás a Covid járvánnyal kapcsolatban, a szolgáltatások a szerződési feltételeknek megfelelően érvényben vannak, így fizetnek a koronavírus által okozott megbetegedésekre is.