393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

A vajháborút felváltotta a sajtcsata!

10perc.hu
2023. 03. 06.
A vajháborút felváltotta a sajtcsata!

Március 1-jén előbb az ALDI, majd utána a CBA jelentette be, több mint húsz százalékkal csökkentette a sajtok árát, míg a mai nappal a LIDL is reagált az árháborúra.

Végre eljött a pillanat, amikor az emberek is jól járnak azzal, amikor az áruházláncok egymással csatáznak a vevők kegyeiért. Februárban lezajlott a vajháború – egymást licitálva adták olcsóbban a legnépszerűbb vajtermékeket –, míg mostanra kitört a sajtcsata.

Március 1-jén az ALDI Magyarország bejelentette, hogy terméktől függően 20–23 százalékkal alacsonyabb áron kínálja a magyar beszerzésű trappista sajtjait. Hamar kiderült, hogy a CBA is beszállt a sajtháborúba, csak ők nem verték nagydobra, de 20 százalékot meghaladó mértékű árcsökkentést hajtottak végre a trappista sajtoknál március 1-jétől – írta a Pénzcentrum.

Természetesen ebből nem maradhat ki a LIDL Magyarország sem, amely mától, azaz március 6-tól szintén jelentős mértékben és tartósan csökkenti a kínálatában található, legnépszerűbb sajtok árát. Az intézkedésnek köszönhetően az érintett sajtok ára kiszereléstől és típustól függően akár 25 százalékkal csökken.


Akár 25 százalékkal is csökken a sajt ára    Fotó: Freepik


A Világgazdaság pontos listát is közölt, hogyan változnak az árak a Lidl Magyarországnál. Az árcsökkentés következtében

  • a saját márkás Pilos 250 grammos Edami darabolt sajt 25 százalékkal kerül majd kevesebbe, így a jelenlegi 999 forintos ár helyett holnaptól 749 forintba kerül majd,
  • az 1 kilogrammos kiszerelésű Pilos trappista sajt 23 százalékkal, azaz 900 forinttal lesz olcsóbb, így 2990 forintos áron lesz elérhető a mostani 3890 forint helyett,
  • míg a 700 grammos Pilos trappista sajt 21 százalékkal, azaz 700 forinttal kerül majd kevesebbe, így 2599 forintot kell majd érte fizetni a jelenlegi 3299 forint helyett.
  • A laktózmentes 700 grammos kiszerelésű Pilos trappista sajt esetében az árcsökkenés mértéke szintén 21 százalékos, így hétfőtől 2999 forintért lesz elérhető az áruházakban.

Ezzel egyébként koránt sem lesz vége az árháborúnak, ugyanis a szakemberek szerint a következő termék a száraztészta lehet.

Főkép forrása:
Pixabay

Hirdetés

További cikkek