EUR: 369,42 Ft
USD: 345,38 Ft
CHF: 379,21 Ft
GBP: 428,55 Ft
RON: 74,38 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Üzletelne az 5G mobiltechnológiájával a Huawei

Tech és tudomány
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: Huawei

Elérhetővé tenné szabadalommal védett, ötödik generációs (5G) mobiltechnológiájának licenszét a Huawei kínai telekommunikációs óriáscég, a licenszdíj felső határát 2,5 dollárban szabták meg készülékenként.

A Huawei az ellene bevezetett szankciók óta jelentősen fokozta kutatási és fejlesztési erőfeszítéseit, és a cég éves bevételének 10 és 15 százalék közötti részét költik kutatás-fejlesztésre, amelyre az elmúlt tíz év során összesen 90 milliárd dollárnak megfelelő összeget fordítottak. 2020-ban a Huawei már a harmadik helyen végzett az EU ipari kutatás-fejlesztési befektetési rangsorában. Most elérkeztek egy újabb mérföldkőhöz: a cég elérhetővé tenné szabadalommal védett, ötödik generációs (5G) mobiltechnológiájának licenszét a Huawei kínai telekommunikációs óriáscég más okostelefon-gyártók számára.

A licenszdíj felső határát 2,5 dollárban szabták meg készülékenként, és az összeg nyilvánossá tételével a vállalat átlátható költségstruktúrát kíván biztosítani a befektetői bizalom növelése érdekében - mondta el Szung Liu-ping, a vállalat vezető jogi tisztségviselője. A Huawei az innováció területén folytatott beruházásainak köszönhetően mára a világ egyik legnagyobb szabadalomtulajdonosa lett. 2020-ra a vállalat világszerte több mint 100 ezer aktív szabadalommal rendelkezett, mintegy 40 ezer szabadalomcsaládon belül.