393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Újabb vita tört ki a Wagner és az orosz hadsereg között – Prigozsin bejelentette, május 10-én elhagyják Bahmutot

10perc.hu
2023. 05. 05.
Újabb vita tört ki a Wagner és az orosz hadsereg között – Prigozsin bejelentette, május 10-én elhagyják Bahmutot

A magánhadsereg parancsnoka szerint embereinek elfogyott a lőszerkészlete, és nem akarja, hogy értelmetlen halált haljanak az orosz-ukrán háború legvéresebb csatájában.

Úgy tűnik, sosem fog az orosz hadak és a Wagner zsoldosai kezére kerülni a már 10 hónapja ostromlott kelet-ukrajnai város, Bahmut. Holott sajtóinformációk szerint a Győzelem napjára, május 9-re szerették volna elfoglalni a települést, illetve azt, ami maradt belőle.

Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes a Telegramon bejelentette, az ukrán katonák nem engedik áttörni a védelmüket, és az ukrán tüzérség megsemmisítette a Wagner-csoport lőszertároló helyeit Bahmutnál.


Az ukrán katonák nem engedik áttörni a védelmüket Bahmutnál     Fotó: BBC


Vélhetően igaza lehet a miniszterhelyettesnek, ugyanis Jevgenyij Prigozsin, a kelet-ukrajnai város ostromában meghatározó szerepet játszó Wagner katonai magánvállalat vezetője közölte, hogy a zsoldoscsapat május 10-én elhagyja Bahmutot, mert elfogyott a lőszerkészletük, és nem akarja, hogy katonái lőszer híján értelmetlen halált haljanak.

Prigozsin közzétett egy videófelvételt, amelyen Wagner-zsoldosok holttestei láthatók, és közölte, hogy halálukért Valerij Geraszimovot, az orosz fegyveres erők vezérkari főnökét és Szergej Sojgu orosz védelmi minisztert tartja felelősnek, amiért nem gondoskodtak lőszerutánpótlásról katonái részére.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek