392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Tömegközlekedés helyett saját gépkocsi

10perc.hu
2021. 02. 04.
Tömegközlekedés helyett saját gépkocsi

Egy 22 országban készített felmérés szerint a megkérdezettek több mint háromnegyede inkább az autóját használja a jelenlegi egészségügyi helyzetben.

A LeasePlan flottakezelő az Ipsos kutatóintézet bevonásával 22 országban – egyebek mellett az Amerikai Egyesült Államokan, Ausztriában, Finnországban, Romániában és Törökországban – készített egy tanulmányt arról, hogy a jelenlegi egészségügyi helyzetben mennyire részesítik előnyben a saját személygépkocsijukat az emberek a tömegközlekedéshez képest. Nos, egészen elképesztő eredmények születtek: a járművezetők 65 százaléka lényegesen kevesebbszer használja a tömegközlekedést, a megkérdezettek 76 százaléka inkább saját személygépkocsival utazik.



A tavaly vizsgált 416 város közül 318-ban csökkent jelentősen az autóforgalom a 2019-es adatokhoz képest, a legnagyobb visszaesés áprilisban volt tapasztalható. Persze a válaszadók nemcsak a világjárvány miatt döntöttek így, ugyanis a megkérdezettek fele komolyabban veszi a globális éghajlatváltozás hatásait, ezért szívesen váltana zéró emissziós járműre, hogy csökkentse saját szén-dioxid-kibocsátását a jobb levegőminőség érdekében. Ugyanakkor a sok kiszállítás miatt megnőtt a hagyományos és az elektromos meghajtású kishaszongépjárművek (LCV és eLCV) iránti keresletet.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek