EUR: 372,00 Ft
USD: 346,63 Ft
CHF: 383,44 Ft
GBP: 428,19 Ft
RON: 75,01 Ft
RSD: 3,17 Ft

Mai névnap:

Ryanair: újabb bombafenyegetés, újabb kényszerleszállás!

Nagyvilág
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: eturbonews

Német sajtóértesülések szerint pokolgépes fenyegetés miatt kellett leszállnia Berlinben a légitársaság Dublinból Krakkóba tartó járatának.

Vélhetően nem így akart a hírekbe kerülni a Ryanair. Az ír légitársaság Athénból Vilniusba tartó repülőgépét a fehéroroszok visszafordulásra és leszállásra kényszerítették Minszkben, és az akciót egy – azóta már kiderült, finoman szólva is mondvacsinált – bombafenyegetéssel magyarázták. Akkor az igazi ok a járaton utazó ellenzéki újságíró elfogása volt.

Most pedig a Ryanair másik repülőjének, a Dublinból Krakkóba tartó járatának kellett kényszerleszállást végrehajtania Berlinben, mégpedig pokolgépes fenyegetés miatt. A 160 utast szállító repülő vasárnap késő este landolt a német főváros nemzetközi repülőterén. Átvizsgálásával hétfő reggelre végeztek a szövetségi rendőrség keresőkutyás egységei, míg az utasokat egy mentesítő járattal szállították tovább, hétfő kora reggel. A Ryanair-gép Berlinben maradt.

A hivatalosan előre nem tervezettnek nevezett leszállás okát az eljárás érdekeire hivatkozva egyelőre nem közölték. Ugyanakkor tavaly nyáron már történt hasonló eset ugyanezzel a járattal. Akkor a Londonhoz közeli Stansted nemzetközi repülőtéren kellett terven kívüli leszállást végrehajtani, egy névtelen pokolgépes fenyegetés miatt. Robbanószerkezetet vagy más veszélyes tárgyat nem találtak a fedélzeten.