393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Rendőrgyilkosság: egy machete segítségével akarta lemészárolni a rendőröket Sz. Szilárd

10perc.hu
2023. 04. 20.

A halálos fegyverért sietett az autójához, amikor az intézkedő rendőrök lábon lőtték a férfit, aki jelenleg is az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyító Intézetben van.

Döbbenetes dolgokra derült fény az újbudai rendőrgyilkosság ügyében tartó nyomozás alatt. Sz. Szilárd – miután késével halálosan megsebesítette Baumann Péter főtörzsőrmestert – az autójához akart eljutni, amikor az intézkedő rendőrök a villamosmegállóban lábon lőtték. A 37 éves férfi nem elmenekülni akart, hanem a csomagtartóban rejtegetett fegyveréért, egy machete bozótvágóért ment, hogy azzal mészárolja le a rendőröket.


Az intézkedő rendőrök a villamosmegállóban lábon lőtték Sz. Szilárdot      Fotó: RTL Híradó


„Minden jel arra mutat, hogy egy bizonyos pont után – mégpedig akkor, amikor elő akarták állítani – a gyanúsított viselkedése teljesen megváltozott. Elhatározta, hogy ez semmilyen körülmények között nem történhet meg vele. Amikor rájött, hogy az akaratát nem tudja érvényesíteni, ámokfutásba kezdett. Tette után pedig az autójához próbált eljutni, feltehetőleg azért, hogy megszerezze a bozótvágót. Ennek beláthatatlan következményei lettek volna a civil lakosság számára is” – mondta a Blikknek dr. Borbély Zoltán, az elhunyt rendőr családjának ügyvédje.

A lap információ szerint Sz. Szilárd mindhárom rendőrrel végezni akart. Ha nem állították volna le időben, még nagyobb tragédia történt volna. A gyanúsított jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyító Intézetben van. Az, hogy végül itt marad vagy börtönben kell letöltenie a büntetését, nagy mértékben az őt vizsgáló, kirendelt elmeorvos szakértő megállapításain múlik.

Főkép forrása:
Facebook
Címkék:
#gyilkosság

További cikkek