392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Régi zenésztársaival ünnepli a Budapest Parkban 50. születésnapját Jamie Winchester

10perc.hu
2021. 09. 14.
Régi zenésztársaival ünnepli a Budapest Parkban 50. születésnapját Jamie Winchester

Csütörtöki koncertjén visszatekint a magyarországi évekre, és elsősorban azon formációkkal lép színpadra, amelyekben ő volt a frontember.

Fantasztikus bulit tart csütörtök este a Budapest Parkban az ötvenedik születésnapját a színpadon ünneplő Jamie Winchester. Az ír zenész eddigi pályafutása Magyarországhoz kapcsolódott, a tavaly nyárról elhalasztott esten több korábbi formációjával koncertezik.

A szólóban, duóban (Jamie-Robi), különböző stílusú együttesekben (Baba Yaga, Boom Boom, Magyar Atom), valamint szólóban egyaránt sikereket elért gitáros, énekes életében az elmúlt csaknem tíz évben a zene egyre hátrább sorolódott, Írországban nem foglalkozik vele, kivéve, ha magyarországi megbízásnak tesz eleget távmunkában.

„Csaknem 25 év magyarországi zenélés után 2012-ben kiköltöztem Írországba. Egy ideig gyakran visszajártam, aztán egyre ritkábban. Nem tudatosan, csakhogy idővel olyan munkám lett kint, ami nem engedte meg az állandó ingázást és számomra fontos a stabilitás" – mondta el az MTI-nek Jamie Winchester.



Az immár 50 éves zenész nem csinál titkot abból, hogy azért hagyta el Magyarországot, ahol a népszerűsége miatt hatalmas volt rajta a nyomás, mert nyugalomra vágyott. Elege lett a zenészek életmódjából, és néhány éve egy informatikai világcégnél dolgozik, technikai segítséget nyújt a felhasználók számára.

„A nagy bulira természetesen elhívtam Hrutka Robit, jó lesz vele újra játszani. Ugyanakkor Tátrai Tibusszal, Mohai Tomival és Borlai Gergővel újra együtt zenélünk, de elhangzik néhány dallamos, gitáralapú poprock dalom, amelyet az elmúlt években írtam. Nem blokkok lesznek, egy zenei ívet próbálok felépíteni” – árulta el Jamie Winchester a kétórásra tervezett műsorról.

Főkép forrása:
Facebook/Jamie Winchester/Hortobágyi Oros
Címkék:
#Zene

További cikkek