EUR: 369,28 Ft
USD: 343,07 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,28 Ft
RON: 74,51 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Putyin propagandistái írták az új orosz tankönyveket – A háborúról kizárólag az ukránok tehetnek

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: AFP/Szputnyik

Az orosz oktatási minisztérium új történelemtankönyveket készített, amelyekben az ukrajnai különleges hadműveletről szóló részek is helyet kaptak.

Elkészültek a legújabb orosz tankönyvek a 10. és a 11. osztályos diákok számára: az új történelem tankönyvekben helyet kapott egy rész az ukrajnai háborúról is, vagy, ahogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nevezi: az Ukrajnában zajló különleges katonai hadműveletről. A diákoknak szóló orosz történelemkönyv természetesen Putyin megfogalmazását követi következetesen – írta a meduza.io.

A könyv az Ukrajnában zajló eseményeket úgy írja le, mint amiért az orosz lakosság teljes mértékben lelkesedik, valamint szinte önként és dalolva vonul harcolni a frontra. Az új, orosz diákoknak szánt köteteket Szergej Kravcov orosz oktatási miniszter mutatta be tegnap egy állami rendezvényen. A tankönyvet szerzőként a volt orosz kulturális miniszter, Vlagyimir Medinszkij – jelenleg Putyin elnök egyik tanácsadója –, illetve Anatolij Torkunov, az MGIMO rektora jegyzi.

Szergej Kravcov szerint az új tankönyvek 2023. szeptember 1-jétől, a következő tanévtől lesznek elérhetők. Mint az oktatási miniszter elárulta, az újraírt köteteket a 2024-2025-ös tanévtől tömegesen fogják használni az orosz iskolákban.