393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Porrá égett Szentpéterváron az egykori textilgyár épülete

10perc.hu/Fiát Gábor
2021. 04. 15.
Porrá égett Szentpéterváron az egykori textilgyár épülete

Két embert őrizetbe vettek az orosz hatóságok miközben nagy erőfeszítések közepette próbáltál oltani a Nyevszkaja Manufaktura épületét.

A Nyevszkaja Manufaktura a 19. században Oroszország egyik legnagyobb textilipari vállalata volt, ma kulturális örökségi helyszín. Hatalmas tűz ütött ki a vörös téglás épületben, mely a háztömb több szintjére és a környező fákra is átterjedt. Bár már közel 40 tűzoltó küzdött a lángokkal, még most sem sikerült tökéletesen megfékezni a tüzet. Az AFP hírügynökség úgy tudja, az oltási munkákkal párhuzamosan a romok eltakarítása is megkezdődött. A vörös pokol egy tűzoltó életét követelte, míg két másikat súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba.

A kiemelkedő bűnesetek feltárására specializálódott Vizsgáló Bizottság jelentése szerint súlyos gondatlanság miatt csaptak fel a lángok, a menedzsment nemtörődömsége vezetett a katasztrófához. A vezetők számos tűzbiztonságra vonatkozó szabályt áthágtak, az épület a fennálló feltételek közepette nem működhetett volna. A rendvédelemi szervek a Nyevszkaja Manufaktura vezérigazgatóját és helyettesét őrizetbe vették az eset kapcsán.

Főkép forrása:
AFP

További cikkek