392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Piacra dobták az első instant sört!

10perc.hu
2023. 04. 03.
Piacra dobták az első instant sört!

Németországi apátsági sörfőzde állította elő az első porból készíthető sört, igaz, egyelőre kizárólag alkoholmentes verzióban.

Sörkedvelők, figyelem! Immár nem kell nagy súlyt magaddal cipelned, ha kirándulás közben megkívánod kedvenc italodat. Ugyanis a well.pl portál megtudta, hogy egy 12. századi németországi kolostor, a Neuzeller Kloster Brewery több, mint 400 éve foglalkozik sörgyártással, és most megalkották az instant, porból készíthető sört.

„Két évig dolgoztunk a találmányon, és most úgy gondoljuk, az év végén piacra is kerülhet. A különlegessége az, hogy sikerült tökéletesen visszaadni a kolostorban főzött sör ízét” - idézte a Magyar Mezőgazdaság Stefan Fritschét, a neuzellei sörfőzde igazgatóját.

A találmányuk hozzájárulhat a klímavédelemhez is, hiszen a por csak kisebb csomagolást igényel. Eltűntetheti a palackokat és a ládákat a sörgyárakból, így csökkentheti a gyártási és szállítási költségeket, ezáltal a szén-dioxid-kibocsátást is. Az igazgató szerint Németországban a CO2-kibocsátás 3-5 százalékát lehetne megtakarítani.


Azonban egy részletet még ki kell dolgozniuk a termékkel kapcsolatban, ugyanis egyelőre csak alkoholmentes sörport tud előállítani a német sörfőzde. Viszont azt állítják, tudják, hogyan adhatnak alkoholt a sörporhoz, viszont arra a fejlesztésükre még egy kicsit várni kell.

Egyébként sokan kételkednek a termékben. Nem bíznak benne, hogy a német sörivókat meg fogja győzni a porból készült sör. Ezért először afrikai és ázsiai piacokon mutatják be a terméküket. Ha ott sikeres lesz, akkor jelenhet meg az európai boltokban.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek