EUR: 371,06 Ft
USD: 344,40 Ft
CHF: 380,80 Ft
GBP: 431,74 Ft
RON: 74,74 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Orbán Viktor: „Még marad az árstop, nem jött el a kivezetés ideje”

Gazdasági hírek
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Május–június környékén pedig már határozott esésre számít az infláció mértékében a magyar miniszterelnök.

Egyelőre még nem tart ott az infláció, hogy az élelmiszerekre kivetett árstopokat kivezessék, mert „ami eddig történt, az kevés”, mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban. A miniszterelnök ezzel bejelentette, hogy az árstop egy ideig még biztosan marad.

Orbán szerint az jó, hogy van néhány olyan élelmiszer, aminek lecsökkent az ára, a boltosok meg azon versengenek, ki tudja azt a legolcsóbban adni, „de sajnos ennek a spektruma, mezője még szűk”, szóval ez még kevés terméknél van így.

A miniszterelnök mindenesetre abban reménykedik, hogy az infláció csökkenése áprilisban érzékelhetőbb és általánosabb lesz, tehát nem csak egy-egy terméknél, május–június környékén pedig már határozott esésre számít. „Beadtuk az inflációcsökkentő vakcinát, most várjuk a gyógyulást” – közölte a kormányfő.

Márciusban az infláció 25,2 százalék volt – januárban 25,7, februárban 25,4 százalék –, erre most Orbán úgy reagált a Telex szerint, hogy biztató a néhány tized százaléknyi csökkenés, de ez sajnos nagyon kevés.