392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Olcsó lett a gáz, vajon az MVM miért nem vásárol belőle?

10perc.hu
2023. 02. 27.
Olcsó lett a gáz, vajon az MVM miért nem vásárol belőle?

A gáztárolók most körülbelül 36 százalékos töltöttségen állnak, kérdés a kormány miért nem törekszik az olcsóbb energiaforrás felvásárlására.

A gáz tőzsdei ára szeptember óta folyamatosan csökken, december óta pedig már alacsonyabb, mint a hazánkban érvényben lévő 756 forintos átlag feletti ár. Ám úgy tűnik, a magyarok nem sokat éreznek, érezhetnek belőle. Hiába olcsó most a gáz a világpiacon, az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint nem látszik, hogy vásárolná és a tárolókba töltené az állami MVM.

Pedig Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szombati Kormányinfón azt mondta, akkor tudnak új árakat megállapítani lakossági fogyasztóknak, ha olcsó gázzal tudják megtölteni a tárolókat. Orbán Viktor korábban azt mondta, azért nem „rángatják” a gáz árát, mert a magyar rendszer lényege a kiszámíthatóság.


Néhány kereskedőcég már most elkezdett olcsó gáz betárolni – az állami MVM ugyanakkor nincs köztük    Fotó: RTL Híradó


„A magyar szabályozás jelenleg egy abszurd helyzetet mutat. Olcsóbb, ha valaki a piacon gázt vesz, mintha lakossági fogyasztóként az átlagfogyasztás fölé megy” – nyilatkozta a csatornának Balogh József energiakereskedelmi szakértő.

A gáztárolók most körülbelül 36 százalékos töltöttségen állnak, Balogh azt mondja, néhány kereskedőcég már most elkezdett olcsó gáz betárolni – az állami MVM ugyanakkor nincs köztük.

Főkép forrása:
Freepik

Hirdetés

További cikkek