392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Novitec Lamborghini Huracán EVO RWD (Galéria)

Forrás: Sport Autó Magazin
2021. 04. 07.
Novitec Lamborghini Huracán EVO RWD (Galéria)

Az új hátsókerék-hajtású Huracán-változat 33 kilogrammal lett könnyebb összekerekes testvérnél, ráadásul a súlyelosztást is tökéletesítették, egyszóval versenypályára kiváló! Ennek lehetőségét bővíti tovább a Novitec.

A német tuner csupasz karbonelemekkel teszi látványosabbá és hatékonyabbá az aerodinamikát (új első légterelő, splitter, hatalmas hátsó szárny, diffúzor), de szintén szép és praktikus a Vossennel közösen készített 20 és 21 colos kovácsolt keréktárcsa-szett (ezekre elöl 245/30 ZR 20, hátul 325/25 ZR 21 méretű nagy teljesítményű abroncsokat tesznek), mely tökéletesen egészíti ki a sportosabbra hangolt, állítható magasságú futóművet (új rúgókat építettek be). Alapból 35 milliméterrel ültették le a karosszériát.

A V10-es motorral szerelt RWD hangja is megváltozott a szuperkönnyű Inconel kipufogónak köszönhetően, melybe a jobb hőelvezetés érdekében 999 vékony aranylemezkét építettek.

Opcionális az új motortérfedél (elöl), melybe mindkét oldalon réseket vájtak. Az itt beáramló levegőt a motorhoz vezetik, ráadásul nagyobb leszorítóerőt is eredményez! További légbeömlőket alakítottak ki a hátsó kerékjáratok előtt is a hátsó fékek hűtése kedvéért.



A motorhoz nem nyúltak, maradt 610 lóerős és 560 Nm-es az 5,2 literes V10. Ezzel 326 km/h végsebességet és 3,3 másodperces gyorsulást produkál a gyári változat. A Novitec által beépített eszközökkel ez kicsit bármilyen irányban változhat, de egyelőre nem adták meg az adatokat (valószínűleg még nem mérték ki).

A Sport Autó Magazin beszámolója szerint az utastér kialakításához gyakorlatilag korlátlan színválasztékot, finom bőröket, alcantarát, szénszálas anyagokat ígér – a vevők igényei alapján – a Novitec.

Főkép forrása:
Sport Autó Magazin

További cikkek