389.05 Ft

361.37 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Nemkívánatos személy Putyin és a többi orosz politikus II. Erzsébet temetésén

10perc.hu
2022. 09. 16.
Nemkívánatos személy Putyin és a többi orosz politikus II. Erzsébet temetésén

A Kreml megsértődött a mellőzésen, kegyeletsértőnek és erkölcstelennek nevezte a brit kormányt a meghívó elmaradásáért.

Furcsán érzékenyek az orosz állami vezetők és diplomaták. Amíg az simán elfér a becsületükön, hogy megtámadnak egy tőlük független államot, addig azon megsértődnek, ha a nyugati világ nemkívánatos személyeknek tartja őket különböző eseményeken.

Most is éppen a duzzogáson van a hangsúly, ugyanis a britek sem a Westminster apátságban tartandó gyászszertartásra, sem pedig II. Erzsébet temetésére nem hívták meg az orosz politikusokat és diplomatákat. A válasz nem késett Moszkva részéről, és az orosz külügyminisztérium kegyeletsértő és erkölcstelen magatartással vádolta meg a brit kormányt, amiért a gyászszertartásra nem hívtak meg egyetlen orosz vezetőt sem.

Teljességgel erkölcstelennek tartjuk azt a brit kísérletet, hogy a világszerte milliók szívét megindító nemzeti tragédiát a gyász napjaiban geopolitikai célokra használják, hogy leszámoljanak velünk" – olvasható Marija Zaharovának, az orosz külügyminisztérium szóvivőjének a tárca honlapján közzétett közleményét. Hozzátette, hogy mindennek ürügyéül az Ukrajnában zajló különleges hadműveletet – értsd területszerző háború – nevezték meg.



A szóvivő felemlegette, hogy a II. világháborúban II. Erzsébet a brit hadsereg területvédelmi erőinek soraiban szolgált, amelyek a nácik, illetve ukrán követőik, Sztepan Bandera és Roman Suhevics ellen harcoltak. „Most a brit elit az ő oldalukon áll" – közölte Zaharova.

A nem meghívottak listáján egyébként Oroszország mellett Fehéroroszország, valamint Mianmar és Észak-Korea diplomatái sem kaptak meghívót a múlt csütörtökön 96 éves korában elhunyt királynő gyászszertartására.

Főkép forrása:
BBC

További cikkek