EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Nagyon jó hír! Már 50 euró alatt a gáz megawattóránkénti ára!

Gazdasági hírek
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Gazprom

Az árak alakulásában fontos szempont a gáztározók telítettsége, ami a 64,8 százalékos töltöttséggel az elmúlt tíz év legmagasabb aránya.

Noha ez egyelőre nem érinti a hazai gázárakat, de a jövőre nézve jó hír, hogy ma reggel tovább zuhant a gáz ára a holland tőzsdén. Az áresés oka, hogy a jelenlegi állás szerint sem tűnik úgy, hogy különösebben hidegre fordulnának a tél utolsó hetei Európában – írta a Portfolio.

Péntek reggel a következő havi gáz ára már négy százalékos mínuszban volt a holland tőzsdén, mert a tél utolsó heteire is rendkívül enyhe hőmérséklet érkezett Európába, és az előrejelzések szerint ez nem is fog változni. Ráadásul a mostani esésnek köszönhetően már a fontos lélektani határnak számító 50 eurós szint alá került a megawattóránkénti jegyzés.

Az atv.hu adatai szerint tavaly tavaszi 345 és az őszi 342 eurós számhoz képest pedig már 85 százalékot zuhant az ár. Emellett egy fontos szempont a gáztározók telítettsége, ami a 64,8 százalékos töltöttséggel az elmúlt tíz év legmagasabb aránya, sőt, a tavalyi évnek egyenesen a duplája.