EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Nagyobb akkuval jön a Tesla Model 3

Autó
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: tesla.hu

November végén és decemberben Európába érkező Tesla Model 3 LR autók akkumulátorának bruttó kapacitása a korábbi 79 kWh helyett 82 kWh lesz.

A Tesláknál már megszokottnak nevezhető, hogy apró lépésekben folyamatosan nő a hatótáv és gyorsul a töltés sebessége. Ezeknek a fejlesztéseknek jelentős része a hatékonyság növelésének köszönhető és gyakran szoftveres módosításról van szó.

A legutóbbi hatótáv-növekedés mögött azonban minden valószínűség szerint már a Panasonic és a Tesla közös gyárában készülő nagyobb energiasűrűségű cellák állnak. Korábbi hírek szerint az akkugyártó egy éven belül 5%-os, a következő években pedig 20%-os energiasűrűség-növekedést ígér.

Az első lépcső, úgy tűnik, megérkezett: a villanyautosok.hu beszámolója szerint a november végén-decemberben Európába érkező Tesla Model 3 LR autók akkumulátorának bruttó kapacitása a korábbi 79 kWh helyett 82 kWh, amely 3,8%-os növekedést jelent, azaz összecseng a Panasonic-tól származó 5%-os információval.

A kisebb kapacitású akkumulátorral szerelt SR modellről egyelőre nincs hasonló információ, korábbi hírek szerint azonban a Model 3 SR+ változat már a kínai gyárból érkezik Európába.


Kapcsolódó galéria