EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

A MOL tönkre akarja tenni a kis benzinkutakat? A jövő héten sem szállít nekik üzemanyagot

Belföldi hírek
10perc.hu
4 hónapja
Kiemelt kép: MOL

Az olajtársaság azzal indokolta a lépést, amivel a magánkutak működését szinte teljesen ellehetetleníti, hogy az országos ellátási szempontok prioritást élveznek.

Már ezen a héten is hatalmas gondokat okozott a MOL azon döntése, hogy megközelítőleg 500 kis benzinkút számára nem szállított üzemanyagot. Volt olyan töltőállomás, ahol 1 literes limitet kellett bevezetni, hogy egyáltalán valamennyi üzemanygot tudjanak adni és ne kelljen azonnal lehúzniuk a rolót.

Nos, a helyzet semmit nem fog változni, ugyanis a MOL egy újabb üzenetben tájékoztatta a családi tulajdonban lévő kis benzinkutak üzemeltetőit arról, hogy a november 28-ától kezdődő héten, azaz a jöhő hétfőtől az ellátási stratégia optimalizálása okán szintén nem kapnak üzemanyagot.

„Tisztelt Partnerünk! Tájékoztatjuk, hogy az ország működése és energiabiztonsága érdekében optimalizálnunk kellett az ellátási stratégiánkat és a november 28-án kezdődő, 48. héten nem tudunk dízelt és motorbenzint biztosítani önöknek. Megértésüket köszönjük.” – olvasható az olajtársaság értesítésben.

A Független Benzinkutak Szövetsége továbbra is úgy látja, hogy a hatósági áras benzin- és gázolaj-szállítás leállítása nyomán rengeteg települések alakulhat ki üzemanyaghiány.