394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Minden marad a régiben – Recep Tayyip Erdogan nyerte a török elnökválasztást

10perc.hu
2023. 05. 29.

A voksok 99,43 százalékos feldolgozottsága mellett Erdogan 52,14 százalékot kapott, míg az ellenzéki jelölt, Kemal Kilicdaroglu, a Köztársasági Néppárt (CHP) elnöke a szavazatok 47,86 százalékát kapta meg.

A török Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) elnöke, Ahmet Yener bejelentette: Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török államfő nyerte az elnökválasztás második fordulóját. A voksok 99,43 százalékos feldolgozottsága mellett Erdogan 52,14 százalékot kapott, míg az ellenzéki jelölt, Kemal Kilicdaroglu, a Köztársasági Néppárt (CHP) elnöke a szavazatok 47,86 százalékát kapta meg.

A régi-új elnök Isztambulban jelentette be győzelmét, és köszönetet mondott minden állampolgárnak, aki az elkövetkező öt évre is rá bízta az ország irányítását. Egy busz tetejéről intézett beszédet híveihez, azt hangoztatta, hogy a választás győztese Törökország és mind a 85 millió állampolgára. "Rászolgálunk a bizalmatokra" - fogadkozott.

Kilicdaroglu rámutatott: szomorúsága igazi okai azok az óriási problémák, amelyek országára várnak. "Az utóbbi évek legigazságtalanabb választási kampányát éltük át" - vélekedett, és azt kérte választóitól, hogy támogassák a demokráciáért vívott harc folytatását.

Főkép forrása:
MTI/MTVA

További cikkek