393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Megvédte világbajnoki címét az ukrán MMA-harcos, aki hazájának ajánlotta a győzelmét

10perc.hu
2023. 02. 26.
Megvédte világbajnoki címét az ukrán MMA-harcos, aki hazájának ajánlotta a győzelmét

Méltóképpen emlékezett meg Jaroszlav Amosov arról, hogy egy esztendeje támadta meg Ukrajnát az orosz hadsereg: zsinórban 27. alkalommal győzött a dublini ketrecben az amerikai Logan Storley ellen.

Amint arról a 10perc.hu is beszámolt, a világ egyik legjobb ketrecharcosának tartott ukrán Jaroszlav Amosov félbeszakítva pályafutását – a Bellator MMA-szervezet félnehézsúlyú világbajnoka – beállt hazája hadseregébe, hogy harcoljon az orosz agresszorok ellen. Amosov azonban visszatért a frontról, miután tevékenyen részt vett szülővárosa, Irpin felszabadításában, és tegnap késő este címvédő meccset vívott a dublini ketrecben.

Az ellenfele az általa már egyszer legyőzött amerikai Logan Storley volt a félnehézsúlyú vb-övért, amit az ukrán harcos szülőháza romjai alól hozott fel épségben. Amosov a „Szabadság színei” feliratú sárga-kék pólóban lépett a ketrecbe, és végig jobb volt ellenfelénél, akit a bírók egyhangú pontozását követően ismét legyőzött. A régi-új világbajnok természetesen Ukrajnának ajánlotta fel a győzelmét – írta meg a CNN.


A régi-új világbajnok természetesen Ukrajnának ajánlotta fel a győzelmét     Fotó: Bellator MMA


„Ukránok, szeretlek titeket. Szeretlek, népem. Soha senki ne felejtse el, ami most ott zajlik. Egy éve, hogy elkezdődött a nagy háború, és ez hatalmas motiváció volt a számomra. Ez egy nagyon nehéz év volt minden ukrán számára. Eddig Ti mondtátok nekem honfitársaim, menjek, harcoljak és győzzek a hazámért. Most a katonáinkon a sor, most ti se álljatok meg a győzelemig”– mondta könnyekkel a szemében Amosov a meccset követően.

Jelenleg ő a világ egyik legjobb MMA-harcosa, és 27-0-és rekordja jelenleg a leghosszabb aktív veretlenségi sorozat az egész sportágban. Mindössze három győzelemre van szüksége ahhoz, hogy megdöntse az orosz Khabib Nurmagomedov 29-0-ás rekordját.

Főkép forrása:
Bellator MMA

További cikkek