393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Megvan, melyik modellel csalnak a legtöbbet a használtautó-piacon a gazdáik – Mutatjuk

10perc.hu
2023. 01. 12.
Megvan, melyik modellel csalnak a legtöbbet a használtautó-piacon a gazdáik – Mutatjuk

Az autóipari szakértők 1,11 millió autótörténeti jelentést elemeztek az elmúlt egy esztendő során mintegy 24 piacon.

A leggyakrabban elkövetett visszaélés a használtautó-piacon még mindig a kilométeróra-számláló visszaállítása. Ugyan a vásárlók egyre jobban odafigyelnek a gépjárműveket érintő csalásokra, a carVertical tanulmányai szerint még mindig igen magas számban tekerik vissza a kilométerórákat.

A futásteljesítmény meghamísítása nem kizárólag a fenntartási költségeket növeli, hanem jelentősen csökkenti a gépjármű értékét is. Az autóipari szakértők 1,11 millió autótörténeti jelentést elemeztek az elmúlt 12 hónap során mintegy 24 piacon.

Megállapították, hogy a leggyakrabban az Audi A8 típusú szedán gépjármű kilométeróráját tekerik vissza. A platformon ellenőrzött Audi A8-sok 30,6 %-nak volt hamísított futásteljesítménye, ami azt jelenti, hogy minden harmadik használt Audi kilométerórája csalós.

Természetesen más autómárkák is sokat szenvednek a kilométeróra-szám visszatekeréstől. A felmérés igazolta, hogy minden hatodik csalást nagyértékű német járművel – Ford Mustang, Volkswagen Touareg, Audi A7, BMW 7-es sorozat, Volkswagen Transporter – követik el.

A meghamísított futásteljesítményű elektromos autók számának növekedése nagyobb óvatosságra inti a vásárlókat. Míg a visszatekert elektromos autók teljes aránya (14,6%) alacsonyabb az európai átlagnál (15,6%), a különbség elhanyagolható.

Egy manipulált kilométerórájú elektromos jármű kifejezetten magas kockázatot jelent, mivel a károsodott akkumulátorcsomagok javítása kiürítheti a pénztárcánkat. Mindezek miatt a valós futásteljesítmény megállapítása a használt hibrid és elektromos autók tekintetében kulcsfontosságú.

Főkép forrása:
Audi

További cikkek