393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Megváltaztatja gyermekeinket, ha sokat mobiloznak

10perc.hu
2021. 03. 10.
Megváltaztatja gyermekeinket, ha sokat mobiloznak

Nagyban eltérhet a figyelmi stílusa azoknak a 2010 után született gyermekeknek, akik korukhoz képest jóval többet használják a digitális eszközöket.

Érdekes, ugyanakkor igencsak megszívlelendő tanulmányt jelentettek meg az ELTE pszichológusai. A kutatásuk szerint a digitális eszközök használata megváltoztatja azt, ahogyan a világot látjuk, ez a hatás gyerekeknél különösen markáns lehet. Például a sokat mobilozó alfa generációs (2010 után született) gyerekek figyelmi stílusa eltér az idősebb generációétól, ami hosszú távon jelentősen megváltoztathatja a világot.

A kutatók szerint az emberek különböznek abban, hogy a részletekre, vagy inkább a teljes képre fókuszálnak. Amíg általában az emberek a teljes kép után kezdenek a részletekkel foglalkozni, addig az alfa generációs gyerekeknél, akik szinte születésüktől fogva mindenféle digitális eszközzel vannak körülvéve, ez megváltozott. Ők ugyanis a részleteket dolgozzák fel először, és csak utána figyelik meg a teljes képet.



A digitális eszközök használata megváltoztatja azt, ahogyan a világot látjuk. Ez a hatás gyerekeknél különösen markáns lehet, mert ebben az időszakban az agy még könnyen alakítható, és a masszív eszközhasználat akár hosszú távú hatásokat is magával vonhat. Tehát lehetséges, hogy a jövőben ezek a gyerekek másfajta tanítási módszert, illetve tananyagot igényelnek majd.


Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek