393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Maximum egy liter tejet vehetsz az ALDI-ban - Csak magánszemély vásárolhat árstopos terméket a Lidl-ben

10perc.hu
2022. 12. 18.
Maximum egy liter tejet vehetsz az ALDI-ban - Csak magánszemély vásárolhat árstopos terméket a Lidl-ben

A mennyiségi korlátozás minden magyarországi ALDI és Lidl-üzletben egyformán érvényes, és a döntést azzal indokolják, hogy minden fogyasztó hozzájusson az árstopos termékekhez.

Az élelmiszerárstopot alig néhány napja hosszabbította meg a kormány április végéig. Mindez nehéz helyzetbe hozta az üzleteket, ugyanis több árstopos termékből már most hiány van. Az ALDI gyorsan lépett, és az Index beszámolója szerint minden üzletében hatalmas plakát közli a vásárlókkal, hogy az élelmiszerárstoppal szabályozott termékekből 1 egységnél többet nem szabad vásárolni.

Az üzletlánc esetében ezentúl az alábbi mennyiségek vásárolhatók az ársapkás élelmiszerekből:

  • Burgonya: 1 kg vagy 1 csomag,
  • Olaj: 1 liter,
  • Kristálycukor: 1 kg,
  • Farhát: 1 tálca,
  • Tojás: 1 doboz vagy 1 tálca,
  • Tej: 1 liter,
  • Csirkemell: 1 tálca vagy 1 csomag,
  • Sertéscomb: 1 tálca vagy 1 csomag.


A korlátozásokat hirdető plakát    Fotó: 10perc.hu


A korlátozás bevezetését az üzletlánc vezetése is megerősítette. „Az ALDI szeretné biztosítani, hogy minden fogyasztó hozzájusson az árstopos termékekhez. Az utóbbi időben az áruházlánc kiemelt érdeklődést tapasztalt az árstop hatálya alá tartozó árucikkek iránt, és ezért korlátozzák a fentiek szerint a mennyiséget, és ez a korlátozás minden magyarországi ALDI-üzletben egyformán érvényes” – idézte az Aldi közleményét a Portfolio.

A Lidl is reagált az árstop meghosszabbítására. Náluk a hatósági áras termékekből kizárólag magánszemélyek vásárolhatnak, és az üzletekben kifüggesztett felhívás szerint minden olyan vásárlást visszautasítanak, melyet cég szeretne megtenni ezekre az élelmiszerekre. Az intézkedés november 10-e óta van érvényben.


A Lidl is reagált az árstop meghosszabbítására   Fotó: Lidl Magyarország


Itt jelenleg étolajból 3x1 vagy 1x2 vagy 1x5 literes kiszerelést lehet megvenni személyenként, a tejből 6 liter a kvóta, kristálycukorból 5 kiló, csirkemellből a kilós csomagolásból 3, a kétkilósból kettőt lehet vásárolni. Lisztből és burgonyából 5-5 kiló a felső határ, míg a tojásból 30 darabot vagy két 18 darabos csomagolt tálcát vehet egy magánszemély. Ugyanakkor csirkefarhátra és sertéscombra még nincs korlátozás.

Főkép forrása:
ALDI
Címkék:
#Lidl

További cikkek