EUR: 370,55 Ft
USD: 346,73 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,99 Ft
RON: 74,60 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Matolcsy György nem fér a bőrébe – megint beszólt a kormánynak

Gazdasági hírek
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: RTL

Az MNB elnöke, Matolcsy György könyvbemutatóján fejtette ki véleményét, miszerint Magyarország letért az egyensúlyi növekedés pályájáról, miután elakadt a reformfolyamat és elénk kitűzött, mérhető céljaink sincsenek.

Könyvének mai bemutatóján a jegybankelnök, Matolcsy György értékelte Magyarország jelenlegi helyzetét is. Szerinte a siker receptje az egyensúlyi politikában rejlik, most azonban letértünk erről az útról, így a növekedés is megakadt – számolt be a novekedes.hu.

„Öt év reformja hozott öt év felzárkózást, de elmaradt az új reform, és az fenyeget, hogy lassul a felzárkózás” – fogalmazott az MNB elnöke, élesen kritizálva ezzel a jelenlegi gazdaságpolitikát. A Pénzcentrum tudósítása szerint Matolcsy úgy véli, hogy 2021-ben gazdaságpolitikai hibák következtek be, amik miatt Magyarország ismételten letért az egyensúlyi növekedés pályájáról és emiatt elakadtak a reformfolyamatok.

Ráadásul Matolcsy szerint nincsenek elénk kitűzött, mérhető célok sem. „Jövőkép nélkül eddig még senkinek nem sikerült a felzárkózás, ezért mérhető célokból és az azokhoz rendelt időpontokból álló jövőképre van szükség. Lehet tévedni és hibázni, de mindig van új kiút, egy új esély, újraindulhat a reformpolitika” – mondta, kiemelve, hogy jelenleg mennyiségi szemlélettel, nagy veszteséggel működik az ország.