Mai névnap:

Máris a slágerlisták élén az ABBA!

10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: The Guardian

A svéd együttes 1981-ben megjelent  utolsó albuma után a nemrég piacra dobott Voyage című 10 új dalt tartalmazó lemeze egy héttel a megjelenését követően nemcsak 200 ezer példány kelt el, de a brit és a német toplista élére került.

Ahogy arra számítani lehetett, a negyven év után újra aktív ABBA elképesztő sikert arat világszerte új albumával. A svéd együttes Voyage című albuma, amely 40 éve az első új dalokkal, megjelenése után egy héttel a brit és a német toplista élére került.

Egy másik rekordot is megdöntött a Voyage, amely nyolc év óta egy együttes legtöbb példányban eladott albuma lett. Utoljára a One Direction fiúbanda Midnight Memories című albuma büszkélkedhetett ezzel.


Az ABBA nemrég piacra dobott Voyage című 10 új dalt tartalmazó lemeze egy héttel a megjelenését követően nemcsak 200 ezer példány kelt el, de a brit és a német toplista élére került     Fotó: The Guardian


Négy éve nem volt példa popalbum esetében, hogy ilyen rövid idő alatt több mint kétszázezer példányban keljen el. Erre csak Ed Sheeran és a One Direction mellett csak Adele 25 című albuma volt képes.

Németországban is rekordot ért el a Voyage, több mint kétszázezres eladott példányával a slágerlista élére került. Az albumból többet adtak el, mint a német toplistán szereplő 100 albumból együttesen.
Hirdetés
Hirdetés