393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyarország nem áll háborúban Oroszországgal, amíg ez a kormány hivatalban lesz, nem is fog

10perc.hu
2023. 06. 02.

Orbán Viktor szerint, aki azt mondja, háborúban állunk az oroszokkal, "annak elment az esze" – fogalmazott a reggeli Kossuth Rádióban elhangzott interjújában.

Immár nyíltan is színt vallott Orbán Viktor arról, vajon hajlandó lenne-e Vlagyimir Putyin ellen fordulni, ha hazánk szövetségesei a legkomolyabb lépést is megtennék Moszkva ellen. Mint NATO-tagnak s az Európai Unió tagjának, elég furcsa a magyar miniszterelnök véleménye. A reggeli Kossuth Rádióban elhangzott interjújában kijelentette, a legnagyobb vesztesek nem azok, akiknek magas energiaárat kell fizetni, hanem azok, akiknek meghalnak a hozzátartozói, ők az igazi vesztesek mindkét oldalon - mondta.

Orbán Viktor ostorozta azokat, akik szerinte háborúpártiak és olyan kijelentéseket tesznek, hogy “háborúban állunk Oroszországgal”. A miniszterelnök azt mondta – Karácsony Gergely főpolgármesterre is utalva -, hogy aki ilyet mond, “annak elment az esze”. Itthon a karosszékben belvárosi értelmiségi attitűddel arról beszélni, hogy mi háborúban állunk Oroszországgal, “kinyílik a bicska az ember zsebében”.


Orbán Viktor nekiment Karácsony Gergelynek, akit háborúpárti politikusnak állít be       Fotó: Facebook


Orbán Viktor szerint a kisinyovi csúcson is lelkesen beszéltek a háborúról. De a háborúról való beszéd is a háború, a harcvívás része. Magyarország nem áll háborúban Oroszországgal, amíg ez a kormány hivatalban lesz, nem is fog - jelentette ki a miniszterelnök, aki egyértelművé tette, hogy “morálisan sem”.

Úgy véli, arról a háborús ösvényről nehéz lesz lejönni, hogy a Nyugat meg tudja nyerni a háborút. Azok a kormányok, amelyek belelovalták magukat a háborúba, nem beismerik a hibájukat, hanem leváltja őket a nép – vélekedett Orbán. Szerinte azoknak, akik – mint például Amerika - küldik a pénzt Ukrajnának, nehéz lesz megtartaniuk a széküket.

Azt látja, nő a békepártiak száma, és csökken a háborúpártiaké. Biztos abban, hogy nincs messze az a pillanat, amikor az eddigi háborúpártiak azt mondják: a magyaroknak, a békepártiaknak volt igazuk, a békére kellett volna törekedni.

Főkép forrása:
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Címkék:
#Oroszország

További cikkek