392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Lakást akarsz venni? Erre figyelj az ingatlan bejárásakor

10perc.hu
2022. 07. 08.
Lakást akarsz venni? Erre figyelj az ingatlan bejárásakor

Konkrét számokról nem érdemes az első találkozón tárgyalni, mert ezzel hátrányos pozícióba kerülhetünk.

Ha nem járunk el diplomatikusan egy ingatlan megtekintésekor, akkor szélsőséges esetben akár a teljes ügylet is meghiúsulhat. Például soha ne véleményezzük vagy minősítsük az adott ingatlant első ránézésre, mert azzal sokat árthatunk.

Gadanecz Zoltán ingatlanszakértő szerint vannak olyan elengedhetetlen, sokszor természetesnek vett szabályok, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Példaként említette, hogy a lakás bejárásakor húzzunk lábzsákot és mindig érkezzünk időben, hiszen már ezzel is a megbízhatóság érzetét erősítjük a tulajdonosban.

„Diplomatikusnak kell maradnunk, mert könnyen kicsúszhatnak olyan gondolatok is a szánkon, amelyeket esetleg a későbbiekben megbánnánk. Ha túlzottan dicsérjük az ingatlant, nehezebb lesz alkudni az árból, ha pedig lehúzzuk azt, akkor a tulajdonos kevésbé szívesen tárgyal majd velünk a továbbiakban, ami akár az adásvételt is meghiúsíthatja” – mutatott rá.



A szakember megjegyezte, teljesen felesleges megkérdezni azt is a helyszínen, hogy mi az utolsó ár, amit az eladó elfogadhatónak tart, hiszen a fejében már kialakult egy kép, amin aligha fog csettintésre a kedvünkért megváltoztatni.

Nagyon fontos, az etikett része, hogy az érdeklődők visszaszólnak a tulajdonosnak a döntésükről, akár érdekli őket komolyabban a lakás, akár nem. Ez viszont nemleges válasz esetén sokszor elmarad, mert nehéz anélkül közölni ezt, hogy ne bántanánk meg vele az eladót.

A lakásvásárlóknak nem érdemes határidőt adni arra vonatkozóan, hogy mikor szólnak majd vissza, hiszen általában nem csak egy ingatlant tekintenek meg, és ha beesik egy újabb potenciális lakás, akkor újra és újra tolódik ez az időpont, ami miatt az érdeklődő egy idő után már nem lesz komolyan vehető.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek