EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Kidobja a királyi udvar londoni rezidenciájukból Harry herceget és feleségét

Nagyvilág
10perc.hu
4 hete
Kiemelt kép: BBC/Reuters

Harry néhai nagymamájától, az életének 97., uralkodásának 71. esztendejében tavaly szeptemberben elhunyt II. Erzsébet királynőtől kapták ajándékba esküvőjük után.

A windsori uralkodói rezidencia közvetlen közelében lévő nagy-britanniai otthonuk, a Frogmore Cottage elhagyására kérte az udvar Harry herceget és amerikai feleségét, Meghan hercegnőt - közölte a házaspár szóvivője. Sokak szerint ez a lépés a bosszú Harry nemrég megjelent "Spare" (Tartalék) című könyvének megjelenéséért.

Harry - III. Károly király és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia - és Meghan jó ideje nem lakik állandó jelleggel a tíz hálószobás, műemléki védelem alatt álló rezidencián, hiszen három éve felhagytak a brit királyi család magas rangú tagjaiként rájuk háruló hivatalos feladatok ellátásával és Kaliforniában telepedtek le.


II. Erzsébet királynőtől kapták ajándékba Harryék az esküvőjük után     Fotó: Google Maps


A ház mégis az övék volt eddig, hiszen Harry néhai nagymamájától, az életének 97., uralkodásának 71. esztendejében tavaly szeptemberben elhunyt II. Erzsébet királynőtől kapták ajándékba esküvőjük után. Ennek ellenére az udvar azt kérte, hogy "ürítsék ki" az épületet, ahová első gyermekük megszületése előtt költöztek a londoni Kensington-palotából - számolt be a BBC.

Annak idején a Frogmore Cottage-t meglehetősen leromlott állapota miatt fel kellett újítani, és a renoválás 2,4 millió fontos (több mint egymilliárd forintos) költsége miatt - amelyet az adófizetők fedeztek - Harryt és feleségét annak idején komoly bírálatok érték. Harry azonban később teljes egészében megtérítette az összeget.


Ez a lépés a bosszú Harry nemrég megjelent "Spare" (Tartalék) című könyvének megjelenéséért      Fotó: TASR


Az első elemzések szerint nem a megbékélést valószínűsíti Harry és felesége most bejelentett "kilakoltatása" a Frogmore Cottage-ból. Most lett igazán különös jelentősége annak, hogy Harry részt vesz-e édesapja, III. Károly király május 6-i londoni koronázásán. Ha a herceg nem utazik haza a ceremóniára, az a végleges szakítást jelentheti Harry és családja között.