EUR: 372,00 Ft
USD: 346,63 Ft
CHF: 383,44 Ft
GBP: 428,19 Ft
RON: 75,01 Ft
RSD: 3,17 Ft

Mai névnap:

Kiderült, mikortól utazhatunk Horvátországba és Görögországba

Nagyvilág
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Az InfoRádiónak adott interjújában Kiss Róbert Richárd turisztikai szakértő elmondta, idén nyáron már biztosan utazhatunk Horvátországon és Görögországon kívül Olaszországba, Tunéziába és Egyiptomba is.

Júliusban-augusztusban bizonyosan utazhatunk jó pár helye. Ha megnézzük, Velence, Padova, Verona rengeteg turistát vonz rendes időben, most az ő elmaradásuk nagyon komoly krízist jelentett, nem véletlen, hogy sokan arra számítanak, ha nem is a régi lesz a kép, de sok turista fog majd nagyon sok eurót otthagyni” - írta a liner.hu.

A szakember szerint a turisztikai desztinációk csakis akkor állhatnak talpra, ha idén nyáron biztonságos nyaralást biztosítanak a vendégeknek.

Nem véletlen az, hogy védettségi igazolványt, negatív PCR-tesztet nagyon sok helyen elfogadnak majd, és 10 éves kor alatt bizonyos helyeken nem kell majd semmilyen igazolás.

Az Egyesült Államokban egyelőre úgy tűnik, több olyan terület is lesz, ahová nem lehet eljutni, mivel szakaszosan nyitják újra a különböző régiókat. Kiss úgy gondolja, nem kell tartanunk attól, hogy a magyar védettségi igazolványt külföldön nem fogadják el.

Egyedül Lengyelország jelezte azt, hogy az orosz és a kínai oltások nem biztos, hogy lehetővé teszik majd a határátkelést, közben azért bármi megtörténhet még”. Korlátozások és teszt, illetve oltási igazolvány nélkül a Dominikai Köztársaságba, Zanzibárra, Costa Ricába és Mexikóba mehetünk, a Maldív-szigetekre és Dubajba negatív PCR-teszttel látogathatunk el.