388.88 Ft

361.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Jó hír a falusi kisboltoknak – ha szerencsések, támogatást nyerhetnek a csütörtökön induló pályázaton

10perc.hu
2023. 01. 11.
Jó hír a falusi kisboltoknak – ha szerencsések, támogatást nyerhetnek a csütörtökön induló pályázaton

Üzletenként 1 millió és 3 millió forint közötti az elnyerhető támogatás mértéke, amely egyszeri, egyösszegű, száz százalékban előfinanszírozott, vissza nem térítendő, önerőt nem igényel.

A hatósági áras élelmiszerek és az elszálló infláció miatt bajba jutott falusi kisboltok a csütörtökön induló pályázati lehetőségen jelentős összeget kaphatnak az államtól a működési költségeik támogatására. Minden olyan üzlettulajdonos pályázhat, aki 2000 fő alatti településen működtet olyan kisboltot, ahol jellemzően napi fogyasztási cikkeket, alapvető élelmiszereket értékesítenek.

Üzletenként 1 millió és 3 millió forint közötti az elnyerhető támogatás mértéke, amely egyszeri, egyösszegű, száz százalékban előfinanszírozott, vissza nem térítendő, önerőt nem igényel. A pályázat keretében elszámolhatók a működéssel összefüggő költségek, például az üzletben foglalkoztatott munkabére, a munkáltatói közterhek, a bérleti díj és a rezsiköltségek is.

A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Nemzetpolitikai Informatikai Rendszerén keresztül lehet benyújtani január 12-én, csütörtökön 10 órától január 31-ig.

Főkép forrása:
MTI/Bodnár Boglárka

Hirdetés

További cikkek