393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Hoki-vb: megint nem sikerült – háromból harmadszor is kiestünk az elitből

10perc.hu
2023. 05. 22.
Hoki-vb: megint nem sikerült – háromból harmadszor is kiestünk az elitből

Noha két góllal is vezetett a magyar válogatott a jégkorong elit-világbajnokság kiesésről döntő záró csoportmeccsén, ám végül Ausztria szétlövéssel jobbnak bizonyult, így ők maradtak a legjobbak között.

Nem sikerült a célt elérni, búcsúzott a 16 csapatos elitvilágbajnokságtól a magyar jégkorong-válogatott, mivel szétlövéssel 4-3-ra kikapott az osztrák együttestől a tamperei csoport hetedik fordulójának játéknapján. Úgy tűnik, hiába három a magyar igazság, harmadszor sem tudtunk bennmaradni az elitben.

Most felhozhatnánk, hogyha nem lép vissza a kormány a rendezési pályázatától, amit Szlovéniával közösen akartak beadni, akkor esetleg más lett volna a végeredmény. Ugyanakkor szinte hazai pályán játszhatott a csapat, a közönségen tehát semmi sem múlt. Halkan jegyezzük meg, mellettünk éppen a szlovének estek ki.


Hatalmas csatában, az utolsó pillanatig kiélezett küzdelemben végül alulmaradt a magyar válogatott     Fotó: MTI/Illyés Tibor


Egyszerű volt a képlet: a vesztes kiesik és jövőre a divízió I/A osztályban lép jégre, míg a győztes 2024-ben a prágai-ostravai elit-világbajnokságon szerepel. Nos, Kevin Constantine szövetségi kapitány alakulata Sofron István duplájával vezetett az első harmad után 2-1-re, majd 3-1-re, ám a rivális egyenlített, így 3-3-ról indult a harmadik harmad, és a ráadás is. A rávezetésekben végül az osztrákok voltak jobbak.

Most bízhatunk abban, hogy ugyan három a magyar igazság, de van egy ráadás. Ha sikerül jövőre feljutni ismét, akkor negyedszer is nekiveselkedhet a csapat, hogy kiharcolja a bennmaradást. Addig marad a kemény munka és a reménykedés…

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor
Címkék:
#Jégkorong

További cikkek