391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Visszavonul a hokiválogatottól Pozsgai Tamás

10perc/MTI
2024. 04. 08.
Visszavonul a hokiválogatottól Pozsgai Tamás

A jégkorongozó nevéhez több nemzetközi siker is köthető.

Nem játszik többet a magyar jégkorong-válogatottban Pozsgai Tamás.

A Budapest Jégkorong Akadémia HC 35 éves védője hétfőn a magyar szövetség (MJSZ) honlapján jelentette be döntését. Pozsgai 2009 óta 146-szor szerepelt a nemzeti csapatban. Kilenc világbajnokságon lépett jégre, köztük a tavalyi elit vb-n Tamperében.

"Természetes folyamat a sportban, hogy ahogyan az ember idősödik, eljön az idő, amikor ezen már gondolkodnia kell. Szerencsére szép éveket tudhatok magam mögött a válogatottban, a tavalyi A csoportos szerepléssel mindent sikerült elérnem, ami előzőleg hiányzott, teljessé, kerekké vált a pályafutásom. Persze, a bent maradás még szebb lett volna."

Hozzátette, nem hirtelen jött az elhatározása, úgy érzi, átgondolt döntést hozott. Mint rávilágított, generációváltás zajlik a válogatottnál, többen, akik ebben a korban járnak, mostanában adják át a stafétát a fiatalabbaknak, hogy ők is egyre több nemzetközi tapasztalatot szerezzenek.

Pozsgait az MJSZ május 7-én, a Kanada elleni MVM Dome-beli barátságos mérkőzésen köszönti majd. A hátvéd hozzátette, az április 28-án rajtoló bolzanói divízió I/A-vb-n jó csapat szerepel majd. "Sokan játszanak külföldön, egyre nagyobb tapasztalattal rendelkeznek a fiatalok is. Van esély a feljutásra, de ez nehéz csoport, nehezebb, mint a ljubljanai volt. Ezzel együtt úgy látom, bármire képes a keret, optimistán várom a vb-t, szerintem kiharcolják a fiúk a feljutást." 


Főkép forrása:
Magyar Jégkorong Szövetség (hivatalos oldal)
Címkék:
#Jégkorong

További cikkek