393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Hoki-vb: kiakadt a kapitány, a magyarok két harmadban még kapura sem lőttek a svédek ellen

10perc.hu
2023. 05. 19.
Hoki-vb: kiakadt a kapitány, a magyarok két harmadban még kapura sem lőttek a svédek ellen

A tíz NHL-es játékossal felálló svéd válogatott esélyeshez méltón 7-1-re legyőzte a magyar csapatot a jégkorong-világbajnokság negyedik fordulóban.

Azt mindenki tudta, hogy Svédország minden tekintetben jobb csapat, mint a magyar, de arra azért nem számított senki, hogy a háromkoronások megalázzák a válogatottat a tamperei jégkorong elit-világbajnokságon. Ugyan a két gyors svéd gól után Kiss Roland szépített – ez volt a történelmi első magyar vb-találat a rivális ellen –, a folytatásban szinte felborult a pálya, a második harmadban 19-0, a harmadikban 17-0 volt a kapura lövési arány.

Borzalmasnak nevezte a svédektől elszenvedett 7-1-es világbajnoki vereséget Kevin Constantine, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya. Az amerikai szakember az MTI-nek a fiaskó után elmondta, hogy olyan gyors, jól passzoló és jól lövő ellenféllel szemben is, mint a svéd, jobban kellene tudni játszani.

„Nem volt vezérünk, senki nem tudta átlendíteni a csapatot, amely a második harmadtól teljesen alárendelt szerepet játszott. A szintén gyors és ügyes amerikaiak ellen is 7-1-re kaptunk ki, de teljesen más volt a játék képe. Próbáltuk kombinálni a sorokat, de nehéz volt lemérni, ki mennyire tud más szerepkörben játszani. A svédek szétszedtek minket" - fogalmazott Constantine.


Mindent elmond a két válogatott közötti különbségről, hogy a magyarok két harmadon keresztül még lőni sem tudtak a svédek kapujára    Fotó: MTI/Illyés Tibor


Hozzátette: meg kell nézni a kapura lövések arányát, amelyet úgy nyertek 51-9-re a svédek, hogy az utolsó két harmadban a rivális kapusnak nem volt védeni valója. A svédek elleni első magyar világbajnoki gólt szerző Kiss Roland szerint be kell vallani, hogy az ellenfél ennyivel jobb.

„Nehéz volt őket lekövetni, annyira forgatták a játékot. Mi még nem vagyunk ezen a szinten. Keményen kell dolgoznunk, hogy csökkentsük a különbséget. Tapasztalatszerzésre jó volt a mérkőzés, és természetesen jó érzés ilyen csapat ellen betalálni" - tette hozzá a DVTK Jegesmedvék védője.

A folytatás sem lesz könnyebb: ma a címvédő, olimpiai bajnok, világranglista-vezető, a frenetikus hazai közönség előtt szereplő finn csapat ellen lép jégre Kevin Constantine szövetségi kapitány alakulata.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor
Címkék:
#Jégkorong

További cikkek