392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Hoki-vb: a finnek alaposan bosszút álltak azért, hogy szórakoztunk a NATO-tagságukkal

10perc.hu
2023. 05. 19.
Hoki-vb: a finnek alaposan bosszút álltak azért, hogy szórakoztunk a NATO-tagságukkal

A címvédő és olimpiai aranyérmes, házigazda finn jégkorong-válogatott 7-1-re legyőzte a magyar csapatot a világbajnokság ötödik fordulójának pénteki játéknapján, Tamperében.

Most sajnálhatjuk csak igazán, hogy a jégkorong mérkőzés nem két harmadból, azaz két félidőből áll. Ugyanis ebben az esetben most arról számolhatnánk be, hogy a magyar hokiválogatott mindössze 2-1-re kapott ki a címvédő és olimpiai aranyérmes, házigazda finn jégkorong-válogatott ellen. Ráadásul Sebők Vilmos bevágta a vb-k történetének első magyar gólját a finneknek.

Ám a meccs sajnos három harmadból áll, és a záró játékrész elején öt és fél perc alatt háromszor is eredményes volt a világranglista-vezető, amely ekkor bebizonyította, hogy más szintet képvisel, mint a magyar válogatott. A vége ugyanúgy 1-7 lett mint az amerikaiak és a svédek ellen, de ez a meccs legalább 40 percen át maga volt a csoda a mieink számára.


Bálizs Bence kapuját hétszer vették be a finnek    Fotó: MTI/Illyés Tibor


Két harmadig tetszett csapata játéka Kevin Constantine-nak, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitányának, miután a címvédő és olimpiai aranyérmes házigazda finnek úgy nyertek 7-1-re, hogy a záró húsz percben öt gólt ütöttek.

„Minden ellenfelünk jobb, képzettebb nálunk, ez tény. Azonban ha ilyen csapatok ellen is megfelelő módon küzdünk, akkor meg tudjuk nehezíteni a dolgukat, mint ahogy tettük ezt két harmadon át. Azzal az elképzeléssel vágtunk neki a meccsnek, hogy megmutatjuk, mit tudunk, de azt látni kell, hogy ezen a szinten nagyon nehéz egymást követő két napon is játszani, főleg nekünk" - mondta az MTI-nek a szövetségi kapitány.

Kevin Constantine csapata leközelebb vasárnap lép jégre a németek ellen, majd másnap következik a bennmaradás szempontjából legfontosabb találkozó, az osztrákok elleni.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek