393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Hoki-vb: elintézte a magyarokat a dánok NHL-es sztárja

10perc.hu
2023. 05. 13.

A hősiesen küzdő magyar válogatott 3-1-re kikapott az esélyesebb dán csapattól a jégkorong-világbajnokság tamperei csoportjának első fordulójában.

Minden szurkoló tudja, ha a magyar válogatott szeretne bennmaradni az elitben, akkor legalább egy csoportellenfele ellen nyernie kell a jégkorong-világbajnokságon, Tamperében. Sokan éppen az első ellenfelet, Dániát tartották az egyik, esetleg legyőzhető ellenfélnek.

Nos, az északiak NHL-es sztárja, Nikolaj Ehlers alaposan áthúzta a magyarok számításait, ugyanis két gólt lőtt Bálizs Bencének – aki egyébként 41 védéssel zárt –, rajta kívül Morten Poulsen bombája utat talált a hálóba. A magyarok becsületgólját a kedden a kanadaiak ellen betaláló Sofron István szerezte a tamperei Nokia Arénában.


Kevin Constantine szerint, ha a válogatott úgy játszik, mint a dánok elleni harmadik harmadban, van esély a bennmaradásra     Fotó: MTI/Illyés Tibor


Kevin Constantine, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, amikor csapata 2-1-re szépített Dánia ellen, a folytatásban volt esély arra, hogy meglepetést okozzon.

„Az első részben kapusunknak, Bálizs Bencének köszönhetjük, hogy maradt esélyünk és meccsben maradtunk. Ekkor nem játszottunk jól, míg az ellenfél NHL-es sztárja kétszer is betalált. Viszont amikor betaláltunk, megváltozott a játék képe és volt esélyünk az egyenlítésre, illetve a meglepetésre is. Úgy kellene folytatnunk a vb-t, ahogy a mai meccset zártuk" - mondta az amerikai kapitány.

A magyarok vasárnap, közép-európai idő szerint 11.20 órakor az amerikaiakkal találkoznak.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor
Címkék:
#jégkorong

További cikkek