393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Hoki-vb: átgázoltak rajtunk az amerikaiak

10perc.hu
2023. 05. 14.
Hoki-vb: átgázoltak rajtunk az amerikaiak

A magyar válogatott 7-1-re kikapott az esélyesebb, világranglista-negyedik Egyesült Államoktól a jégkorong-világbajnokság tamperei csoportjának második fordulójában.

Azt a legelvakultabb magyar hokirajongók sem gondolhatták komolyan, hogy az amerikai válogatott ellen fogja megszerezni a bennmaradáshoz létfontosságú győzelmet. Ennek ellenére igencsak bátran kezdtek a magyarok, sőt, Sofron István találatával a vezetést is megszerezték az 5. percben.

Nos, ezzel felébresztették az alvó oroszlánt, ugyanis az NHL-sztároktól hemzsegő Egyesült Államok nemcsak gyorsan egyenlített, de nagy mezőnyfölénybe is kerültek a tengerentúliak, és még az első szünet előtt fordítottak. A folytatásban már érvényesült a papírforma, és a végén a magyar válogatott 7-1-re kikapott az esélyesebb, világranglista-negyedik Egyesült Államoktól.

Kevin Constantine, a magyar válogatott amerikai szövetségi kapitánya szerint csapata remekül, bátran kezdte a mérkőzést. Mint elmondta, hogy a vasárnapi jó rajt bizakodásra ad okot, mert azzal abszolút nem volt elégedett, ahogyan szombaton, a dánokkal szemben kezdtek a játékosai.


Constantine kiemelte, nagyon fontos lesz a folytatásban is, hogy a játékosai miként kezelik az érzelmeket, mentálisan mennyire felkészültek     Fotó: MJSZ


„Most jól vágtunk bele a mérkőzésbe, de fokozatosan fogyott ki az üzemanyag a tartályunkból, hiszen alig volt pihenő időnk, a mai korongbedobás előtt 16 órával hagytuk abba az előző összecsapást. Sajnos, voltak eladott korongjaink, és ezt az amerikaihoz hasonló csapatok könyörtelenül kihasználják" - fogalmazott Constantine.

Kiemelte, nagyon fontos lesz a folytatásban is, hogy a játékosai miként kezelik az érzelmeket, mentálisan mennyire felkészültek, mert sokszor ezek fontosabb tényezők a sikerben, mint a fizikális vagy ügyességi faktorok.

„A cél semmit sem változott: szeretnénk bennmaradni, ezért dolgoztunk egész szezonban, és ezért dolgozunk a vb-n is. Meg kell ragadnunk azt a bizonyos, sokat emlegetett pillanatot. Kedden nagyon fontos mérkőzés vár ránk" - tette hozzá a kapitány. A magyarok számára kedden, közép-európai idő szerint 19.20 órakor a franciák elleni, bennmaradás szempontjából fontos összecsapás következik.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek