EUR: 370,55 Ft
USD: 346,73 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,99 Ft
RON: 74,60 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Hoki-bravúr Tamperében! Legyőztük a franciákat, közel a bennmaradás az elitcsoportos vb-n

Sport
10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

A magyar jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a francia csapatot a világbajnokság 3. fordulójában.

Új korszak kezdődött a magyar hoki történetében: a harmadik elit világbajnokságán szereplő válogatott fennállása során először lépett úgy jégre, hogy tudatosan készült arra a riválisára, amely ellen reálisan volt esélye a pontszerzésre. Egy esetleges alapjátékidős, azaz három pontot érő győzelemmel a remélt bennmaradás is közel került volna.

Kevin Constantine szövetségi kapitány együttese ennek tudatában játszott egész meccsen, nem kapkodott, nem siettette a góllövést. A franciák emberelőnyből vezettek, ám Stipsicz Bence távolról egyenlített. A meccs derekán is volt egy gyors gólváltás, míg a záró harmadban csak helyzetekig jutottak el a csapatok.


Bálizs Bence fantasztikusan védett, főszerepet vállalt a győzelemben    Fotó: MTI/Illyés Tibor


Jött a hosszabbítás, azaz a hirtelen halál! Hatalmas elánnal vetették bele a küzdelembe magukat a magyarok, előbb Erdély Csanád szólót rontott, majd a visszaszerzett korongot újra kapura lőtte, az kipattant a francia kapus lábvédőjéről, az érkező Bartalis István pedig nem hibázott.

Megvan tehát a bennmaradáshoz feltétlenül szükséges győzelem – mégha ezért „csak” két pont jár –, a csütörtöki folytatásban jöhet a világranglista-ötödik svéd válogatott. Aztán számunkra a legfontosabb meccs következik jövő hétfőn, amikor az osztrákokkal játszunk. Ha itt sikerül nyernünk, biztos az elitben maradás.