393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Hidegfront uralja a hetet

10perc.hu
2021. 04. 06.

Többször erős, viharos lesz a szél, mintegy 10 Celsius-fokkal esik vissza a hőmérséklet és néhol havazásra is készülni kell.

Úgy tűnik, a rossz időnek lesz még a héten egy próbálkozása, legalábbis az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése alapján. A hőmérséklet akár 10 fokkal is visszaeshet, nem egy esetben viharos szél mellett akár újabb havazásra is számíthatunk.

Ma a délutáni órákban plusz 3 és 8 fok közötti értékek lesz a jellemzőek, és a hazánkba betörő hidegfront miatt eső, havas eső, havazás egyaránt előfordulhat, míg a szél megerősödik, több helyütt viharossá fokozódik. Szerdán a hosszabb-rövidebb napos periódusok mellett többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, elszórtan kialakul zápor, hózápor, elvétve zivatar. Sokfelé megerősödik, néhol időnként viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb hőmérséklet plusz 7-11 fok között valószínű.

Csütörtökön a rövidebb napos időszakok mellett napközben többször erősen megnövekedhet a felhőzet, majd késő délután, este egyre nagyobb területen kiderül az ég. Elszórtan előfordulhat zápor, hózápor. A szél sokfelé erős, helyenként viharos lesz. Pénteken általában több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. Helyenként megerősödik a szél, a maximumhőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek