393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

A hétvégén már látható az újszülött elefántbébi

10perc.hu/Kun Mónika
2021. 04. 29.
A hétvégén már látható az újszülött elefántbébi

A Fővárosi Állatkert közel hat hónapja van zárva, és ezalatt az idő alatt számos új állattal bővült a létszám.

Mivel már bejelentették hivatalosan, hogy pénteken meglesz a 4 millió beoltott hazánkban, így közel hat hónapos kényszerszünet után az állatkertek is végre megnyithatják a kapuikat. Ráadásul a Fővárosi Állatkert igazi szenzáció fogadhatja a hétvégén kilátogatókat, ugyanis harmadszor is anya lett Angele, az ázsiai elefánt, aki szombat hajnalban adott életet az új kiselefántnak.

A Fővárosi Állatkert munkatársai március óta figyelték az anyát, mert pontosan nem lehet meghatározni a kicsi érkezését. Csak azt tudták, hogy az ellést tavasz közepére lehet várni, amit még a novemberi lezárás előtt be is jelentettek. A kisormányos mintegy 80 kg-val született, és sikeresen lábra is állt a születését követően.



A mama, Angele 2001.november 5-én született a franciaországi Les Mathes közelében található La Palmyre állatkertben, ahonnan 2010. szeptember 29-én érkezett Budapestre. Assam, a papa mindössze egy évvel idősebb és a Chesteri állatkertnben látta meg a napvilágot. Majd 2009. október 28-án került Budapestre. Már két elefántbébije volt a házaspárnak, akik ugyancsak a Fővárosi Állatkertben születtek, 2013-ban és 2017-ben.

Az állatkert közel hat hónapja van zárva ezalatt az idő alatt számos új állattal bővült a létszám. Hanga Zoltán az állatkert szóvivője a 10 perc.hu olvasóinak elmondta, hogy születtek zsebibabák, a vörös nyakú, más néven Benett-kenguruknál. Többek között fekete hattyú fiókákat is lehet látni, akik ausztrál származásúak. De egy jegesmedve is érkezett a novemberi zárlat után nem sokkal.



„Az állatok egy része – mint például a fókák – már nagyon hiányolja a látogatókat. A létszámtól függően így elképzelhető, hogy fóka-móka is lesz a nyitás napján. Hasonlóan a zsiráfok is állandóan nyújtogatják a nyakukat, nehogy lemaradjanak a látogatók érkezéséről” – fogalmazott Hanga Zoltán, aki hozzátette, a higiénés feltételekre természetesen továbbra is nagy gonddal figyelnek majd.

Főkép forrása:
Fővárosi Állatkert

További cikkek