392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Hazudtak az oroszok! Nincsenek katonai felszerelések az ukrajnai atomerőművekben

10perc.hu
2023. 01. 24.
Hazudtak az oroszok! Nincsenek katonai felszerelések az ukrajnai atomerőművekben

Rafael Grossi, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatója a szervezet szakértőivel összesen négy erőművet vizsgált át.

Nem először fordul elő az orosz-ukrán háború lassan egyéves történetében, hogy kiderül, hogy a hadviselő felek – finoman fogalmazva – nem a valóságot próbálják a világgal elhitetni. Mint ahogy a 10perc.hu is megírta az orosz Külső Hírszerző Szolgálat hétfői bejelentését, miszerint Ukrajna atomerőművek területén tárol nyugati országoktól kapott rakétákat és tüzérségi lőszert.

Nos, kiderült, egy szó sem igaz az egészből. Rafael Grossi, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatója a szervezet szakértőivel összesen négy erőművet vizsgált át, és az ellenőrzések eredménye negatív volt, nem találtak katonai felszerelést az ukrajnai nukleáris létesítményekben.

Grossi az Európai Parlament külügyi bizottságának meghallgatásán cáfolta az orosz bejelentést. Hozzátette, ez a második alkalom – még ősszel piszkos bombák gyártásával vádolták meg Kijevet –, hogy a NAÜ-nek sikerült megcáfolnia az orosz részről jövő valótlan állításokat, hogy ezekben a létesítményekben veszélyes, illegális tevékenységek folynak.

Főkép forrása:
Twitter/Hromadske

További cikkek