393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Használtautó-horror: minden második autónak vannak rejtett hibái

10perc.hu
2023. 02. 08.
Használtautó-horror: minden második autónak vannak rejtett hibái

A Magyarországon ellenőrzött gépjárművek 54,97 százalékában kimutathatók rejtett sérülések, 8-ból 1 autó futásteljesítménye nem felel meg a valóságnak.

Bár szinte minden országban gyakoriak a visszaélések a használtautó-piacon, a legnagyobb gond mégis Közép- és Kelet-Európában mutatkozik, ahol számtalan nyugatról importált járművet kínálnak eladásra. Ezeknél az autóknál nagyobb a kockázata, hogy visszapörgetik a kilométerórát, eltitkolják a rejtett hibákat, vagy a félrevezetések egyéb formáját alkalmazzák.

Az autótörténeti jelentéseket készítő carVertical kutatása szerint könnyen előfordulhat, hogy az ilyen típusú autók nem biztonságosak, és gyakran a karbantartási költségük is magasabb. Ezekkel a problémákkal a magyarországi használtautó-kereskedők is szembesülnek.


Magyarországon az átlagos visszapörgetési érték 45 987 km      Fotó: Pixabay


A használt járművek több mint fele külföldről érkezik Magyarországra. Sok közöttük a sérült autó, amit megjavítanak, és újszerűként, gyári fényezésűnek beállítva adnak el anélkül, hogy a vevők tudomást szereznének a valódi állapotukról. A Magyarországon ellenőrzött gépjárművek 54,97 százalékában kimutathatók rejtett sérülések.

Itthon 8-ból 1 autó futásteljesítménye nem felel meg a valóságnak. A CarVertical Market Transparency Indexe szerint Magyarországon az átlagos visszapörgetési érték 45 987 km. Ha egy kereskedő manipulált futásteljesítményű járművet vásárol, előfordulhat, hogy jóval többet fizet érte a reális értékénél.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek