393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Halálos buszbaleset! Magyarokat szállító autóbusz ütközött egy kamionnal a szlovák autópályán

10perc.hu
2023. 05. 15.
Halálos buszbaleset! Magyarokat szállító autóbusz ütközött egy kamionnal a szlovák autópályán

A szlovák katasztrófavédelem közlése szerint a balesetnek eddig egy halálos áldozata és 55 sérültje van, a mentés folyamatosan zajlik.

Kamionnal ütközött egy magyar autóbusz a D2-es autópálya Csehország felé vezető szakaszán, a pozsonyzávodi pihenőhelynél. Katarína Križanová, a Tűzoltó és Katasztrófavédelmi alakulat (HaZZ) szóvivője arról tájékoztatta a TASR szlovák hírügynökséget, hogy a balesetnek 55 sérültje és egy halálos áldozata van. Közlése szerint már több mint 30 tűzoltó dolgozik a helyszínen – számolt be a Bumm.sk szlovák hírportál. A két sofőrnek negatív lett az alkoholtesztje


„Az Országos Mentőszolgálat Operatív Központja (OS ZZS) és a kórházak arról biztosítottak, hogy minden sérültet azonnali, és minőségi egészségügyi ellátásban részesítenek. Mindent megteszünk azért, hogy megmentsük az életüket. Rendkívül sajnálom a baleset áldozatát, részvétem a hozzátartozóinak” – fogalmazott Michal Palkovič frissen kinevezett egészségügyi miniszter.

Budapesti és miskolci nyugdíjasok utaztak a buszon, összesen 59-en. A jelenlegi információk szerint a balesetben egy ember meghalt, 13-an súlyosan, 8-an közepesen, 37-en könnyebben sérültek meg. A szlovák mentőegységek négy vagy öt kórházba szállítják a sérülteket. 

"A szlovákiai magyar buszbaleset sérültjei közül tízet szállítottak a pozsonyi egyetemi kórházba (UNB), közülük nyolc ember állapota kritikus" - közölte az egészségügyi intézmény igazgatója a szlovák hírügynökséggel. A többi sérültet a malackai (Malacky), nagyszombati (Trnava) és a szakolcai (Skalica) kórházakban látták és látják el.


Főkép forrása:
Facebook/Polizija SR

További cikkek