393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Ha bedobod a svéd haláltakarítást, megújul az otthonod

10perc.hu
2022. 01. 04.
Ha bedobod a svéd haláltakarítást, megújul az otthonod

A fura nevű módszer egyik alaptézise, hogy mindenkinek van olyan fiókja, amit alig tud becsukni, ami azt jelenti, hogy bizony itt az ideje selejtezni.

Első hallásra – talán még másodikra is – úgy tűnhet, hogy a svéd haláltakarítás a skandináv krimik legújabb része, ám az ötletgazda, Margareta Magnussen így nevezte el azt a módszert, melynek segítségével megszabadíthatjuk életünket a felesleges dolgoktól és otthonunkat rendezetté varázsolhatjuk.

Magnussen szerint már harmincéves kor felett el lehet kezdeni a módszert, akkor is, ha olyankor még nagyon távol vagyunk a haláltól. Szerinte ugyanis mindenkinek van olyan fiókja, amit alig tud becsukni, ami azt jelenti, hogy bizony itt az ideje selejtezni. A bien.hu a módszer alapján csak azon tárgyak megtartását javasolja, amit vagy rendszeresen használunk, vagy tényleg erős érzelmi kötődés fűz hozzájuk.



A módszer segítségével olyan dolgokkal fogjuk körbevenni magunkat, amik igazán számítanak és hozzátesznek életünkhöz. Amit pedig feleslegesnek ítélünk, nem feltétlenül kell kidobnunk, eladhatjuk vagy tovább ajándékozhatjuk egy rokonnak, barátnak, vagy rászorulónak.

A svéd haláltakarítást a ruháiddal érdemes kezdeni, az a legkönnyebb: amit nem vettél fel egy éve, automatikusan mehet a levesbe. Ahogy az is, ami nem jó rád. Felejtsük el a „majd belefogyok” és „majd megvarrom” frázisokat, tudjuk, hogy ez sosem fog megtörténni.



A ruhák után jöhetnek a bútorok. Minden olyan darabtól szabadulj meg, ami kopott, nem használod ki, vagy csak egyszerűen nem tetszik. Ha a környezetedben nem kell senkinek a bútorod, fotózd le és hirdesd meg, bizonyára lesz, aki olcsón vagy ingyen szívesen elviszi.

A végén a digitális tulajdonaidra is sor kerülhet. Amikor éppen az év eleji ellenőrzéseket, átállításokat végzed rajtuk, akkor már itt a lehetőség, hogy rendet tegyél a gépeden is, hiszen a lelkednek is jót tesz, ha nincs sok felesleges ikon az asztalon.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek