393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Fury brutálisan kiütötte Wildert!

10perc.hu
2021. 10. 10.

Immár véglegesen lezárult a trilógiává duzzadt Tyson Fury vs. Deontay Wilder profi nehézsúlyú ökölvívó háború, és a magát Cigánykirálynak nevező brit nemcsak veretlenségét tartotta meg, hanem a WBC világbajnoki övét.

Ha valaki eddig panaszkodott volna a profi ökölvívás királykategóriájára, hogy nincsenek igazán jó meccsek meg jó bunyósok, az az elmúlt két nagy címvédő meccsen igencsak kemény választ kapott arra, hogy tévedett. Előbb egy igazán pazar meccsen verte egészen simán Olekszandr Uszik a brit Anthony Joshuát, és a ma hajnali Tyson Fury meccse Deontay Wilder ellen a profiboksz minden szépségét felvonultatta a ringben.

Utóbbi páros már harmadszor lépett ringbe egymás ellen, holott már az első két találkozón is egyértelműen kiderült, hogy a brit Cigánykirály az ökölvívás minden elemében jobb a kizárólag az ütőerejében bízó amerikainál. A 2018 decemberében vívott meccsük kizárólag azért lett döntetlen, mert az akkoriban visszatérő Furyt kétszer leütötte Wilder – aki mellesleg a WBC világbajnoka volt –, ám a brit simán jobb volt nála.

Aztán jött a 2020 februárjában rendezett visszavágó, és a már tökéletes formába lendülő Fury a hetedik menetben TKO-val verte Wildert, aki mindenre fogta a vereségét, csak arra nem, hogy tudásban messze van a brittől. Nagyon sokan emlegették, semmi értelme a harmadik meccsnek, mert akkora a tudásbeli különbség a két bokszoló között.

Ám Wilder bíróság útján kikényszerítette a trilógiát, így ma hajnalban Las Vegasban ismét összecsaptak a ringben a felek. Aki látta a meccset, az pontosan tudja, megint mekkora különbség volt a két bunyós között, azzal együtt, hogy Wilder most is kétszer padlóztatta Furyt, ám egyrészt a brit világbajnokban nem tett nagy kárt a korábban hírhedt Wilder-jobbos, másrészt már az összecsapás második felének elején látható volt, az amerikai teljesen kezd elfogyni.

Az elképesztő technikai fölényben lévő Fury ráadásul a végzetes 11. menet előtt szintén kétszer leütötte Wildert, és főleg a második után látszott – orvos is megvizsgálta az amerikait –, csak idő kérdése, mikor zárja le a brit idő előtt a találkozót. Erre a 11. menet közepén jött el az idő, amikor Fury előbb végigverte a ringen Wildert, majd egy bődületes balhoroggal merevre ütötte ellenfelét.


Fury a 11. menetben végleg eldöntötte a Wilder elleni harmadik meccsét, és sokak szerint ezzel a KO-val le is zárta az amerikai karrierjét    Fotó: Yahoo News


Még számolásra sem volt szükség, a vezetőbíró azonnal kihirdette Fury KO-győzelmét, így a Cigánykirály nemcsak a WBC világbajnoki övét és a veretlenségét védte meg (31-0-1, 23 KO), hanem végleg lezárta a Wilder (42-2-1, 41 KO) elleni ringháborúját, és könnyen előfordulhat, hogy az amerikai karrierjére is pontot tett.

Kifejezetten jó és látványos meccsnek értékelte a Fury-Wilder harmadik csatát a 10perc.hu kérdésére Rácz Félix. Mint mondta, egy ilyen meccsért igenis érdemes volt felkelni, ráadásul ezúttal a felhozó találkozók is megérték a pénzüket.

„Sokkal izgalmasabb volt ez az összecsapás, mint az első kettő, annak ellenére, hogy egy kevésbé motivált ökölvívó találkozót egy extramotivált bunyóssal, ám ennek ellenére ellentmondást nem tűrően győzött az előbbi. Fury számára jókor jött a figyelmeztetés, amikor Wilder kétszer is megpadlóztatta a negyedik menetben, ugyanis a brit ráébredt, több kell az addigiaknál. Fury háromszor ütötte le Wildert, és az utolsó, a 11. menetben látott igencsak fájdalmas volt az amerikai számára” – jelentette ki a korábbi bokszmenedzser.

Rácz Félix hozzátette, Wilder karrierjének nagyjából itt van vége, míg Furyt a királykategória jelenlegi legjobbjának tartja, annak ellenére, hogy Usziknál van jelenleg több vb-öv – IBF, WBA, WBO és IBO –, és az a véleménye, hogy kettejük összecsapása messze nem lenne ilyen látványos, miután a súlycsoport messze két legtechnikásabb és a legjobb erőnléttel rendelkező ökölvívójáról van szó, így összecsapásuk hatalmas taktikai csata lesz.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek